måndag 13 maj 2024

inloggad som

BoneSupport dubblar omsättning — men skjuter fram nollresultatet

Efter CE-godkännandet i februari har Lundabaserade BoneSupports bensubstitut spetsat med antibiotika använts vid drygt 200 operationer. Ledningen räknar nu med att dubbla intäkterna jämfört med 2012. Samtidigt flyttas prognosen fram för när bolaget ska kunna stå på egna ben.

Största delen av intäktsökningen kommer från USA, där BoneSupports injicerbara bensubstitut Cerament säljs via jätten Biomet. Vidareutvecklingen Cerament G, då preparatet kombineras med antibiotika som frisätts under ett par veckors tid för att ta kål på benröta, är ännu inte godkänd för försäljning i USA. Ledningen räknar med att skicka in en FDA-ansökan i början på 2014.

Cerament G har sålts i främst Tyskland, Italien och Storbritannien. Försäljningen hittills kan jämföras med att BoneSupport de senast åren sålt totalt 6.000 doser av originalprodukten, som används som utfyllnad och för att underlätta benåterväxten vid frakturer.

2012 stannade omsättningen på 8,6 miljoner kronor, jämfört med 11,6 miljoner kronor 2011. I år räknar finanschefen Offer Nonhoff med att omsätta ungefär det dubbla.

BoneSupport gick med 86 miljoner kronor i förlust efter skatt förra året. I våras hoppades ledningen att bolaget skulle kunna visa upp positivt kassaflöde i slutet av 2013. Det är inte längre realistiskt, menar Offer Nonhoff som istället siktar på slutet av 2014.

BoneSupport sysselsätter knappt 30 anställda på Ideon i Lund. Bland storägarna finns Industrifonden, Lundbeckfond Ventures och HealthCap Ventures. Sedan 2008 har bolaget rest 292 miljoner kronor i riskkapital.

Erik Olausson

Efter CE-godkännandet i februari har Lundabaserade BoneSupports bensubstitut spetsat med antibiotika använts vid drygt 200 operationer. Ledningen räknar nu med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen