tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Frågor och svar

Vad är idén med Rapidus?

Öresundsregionen har en enorm flora av snabbt växande framtidsföretag inom teknik- och forskningsintensiva områden. Utvecklingen går så fort att många av de stora, etablerade medierna inte hänger med. Därför behövs en speciellt inriktad nyhetsservice som samtidigt stimulerar affärs- och idéutbyte i vår region. Jämfört med Stockholmsområdet är Öresundsregionen underbevakad i Sverige. Det vill vi råda bot på.

Varför skriver Rapidus så mycket om små, okända företag?

Det är just detta som är en av poängerna. Vi letar upp de spännande verksamheterna långt innan de går till börsen eller uppmärksammas brett. Rapidus har varit först med en rad nyheter om företag som för bara något eller ett par år sedan var helt okända och nu är stora och respekterade. Vi väntar inte passivt på pressreleaserna utan söker själv upp informationen om de heta tillväxtföretagen.

Varför kostar Rapidus mer än en vanlig tidningsprenumeration?

Det kostar att göra kvalitetsjournalistik. Som framgått tar vi själva fram våra nyheter, vi skriver inte av andras, som är så vanligt i detta nyhetsupprepningens tidevarv. Originalresearch är tidskrävande och drar resurser, därav ett något högre pris. De flesta medier levererar förvisso större kvantiteter än Rapidus, men ytterst få kan ståta med så många egna, exklusiva nyheter.
Och glöm inte bort vårt nätverk. En rad abonnenter har gjort viktiga vinstgivande affärer och investeringar på basis av användbar information som de fått först via Rapidus.

Är det fritt fram att använda Rapidus material, till exempel på min hemsida?

Vi vakar över att upphovsrätten respekteras. Enligt denna är det fritt fram att kort citera oss. Det är dock inte tillåtet att vidarebefordra vårt exklusiva utbud i sin helhet. Om någon är intresserad av att återge en nyhet eller kommentar i sin helhet går det bra att kontakta oss för en överenskommelse enligt gällande upphovsrättspraxis.

Jag har tappat bort mitt lösenord, hur får jag tillgång till tjänsten igen?

Tryck på knappen ‘Logga in’, sedan väljer du Glömt lösenordet?. Ett mail skickas till den angivna e-postadressen med instruktioner på hur du skapar ett nytt lösenord. Om du fortfarande har problem med att logga in, ta kontakt med oss på kund@rapidus.se.

Hur tar jag reda på hur många mottagare mitt abonnemang innehåller?

Vi kommer inom kort göra en utveckling under ‘Mitt konto’ i inloggat läge där du själv kan se vilka mottagare som är registrerade. Tillsvidare ber vi dig ta kontakt med kund@rapidus.se, så tar vi fram informationen åt dig.