onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Störst plånbok vinner i längden

|  
|  

Visst är tränaren viktig, men den som har störst plånbok vinner i längden. Det medgav MFF:s tränare Henrik Rydström när han på onsdagmorgonen lät sig intervjuas på Rapidus frukost på Eleda stadion.

Hundratalet gäster samlades för att lyssna på mesta mästarnas tränare Henrik Rydström. Med sin slipade trupp är MFF hittills obesegrade i årets Allsvenskan, mycket tack vare Rydströms unika ledarstil (som han beskriver som stoisk med buddistiska inslag).

I intervjun med Jan Wifstrand pratade Rydström, född i Blekinge, om sin uppväxt i Listerby där han spelade fotboll på Åsavallen. Han pratade om sin pappa Leifs betydelse för fotbollsintresset. Pappa tittade kravlöst på varje match under uppväxten.

Intervjun kom sedan att handla om ledarskap där gemenskap, kommunikation och att lära spelarna att våga misslyckas är några av nycklarna till Rydströms och MFF:s framgångar.

– När det gick dåligt förra året blev spelarna rädda och vågade inte spela ut. Det har vi pratat mycket om sedan jag kom in, sa Henrik Rydström.

Han hämtar inspiration i musik och litteratur (Rydström är utbildad litteraturvetare) och när det gäller att inspireras av andra ledare är den legendariske NBA-tränaren Phil Jackson den främsta (”Hans ledarstil fick egona att samverka och enas”).

I slutet av intervjun kastade Jan Wifstrand plötsligt tennisbollar på Rydström, något som MFF-tränaren gör på sina spelare. Det är en träningsmetodik där spelarna ska lära sig att fokusera trots störningsmoment.

Avslutningsvis fick han frågan om det inte trots allt är den med fetast plånbok som vinner Allsvenskan. Alltså den som har råd att värva de bästa spelarna. Och det stämmer i det långa loppet, håller Henrik Rydström med om.

– Men om vi ska göra oss gällande i Europa kommer vi möta mycket rikare klubbar. Då måste vi prestera bättre än vad vi kan förvänta oss att plånboken ger.

Vi säger tack för idag och lycka till mot Elfsborg på söndag!

Klicka här för att se mingelbilder från eventet.

Foto: Kristoffer Lindblad
Text: Martin Linderoth

Visst är tränaren viktig, men den som har störst plånbok vinner i längden. Det medgav MFF:s tränare Henrik Rydström när […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • ”Obegripligt att idrotten inte kedjar sig bredvid Greta Thunberg”

    Sportsligt går det sämre än på länge för svensk fotboll. Nu sinar dessutom tv-pengarna och nästa rättighetsavtal riskerar att bli en kalldusch för de allsvenska klubbarna.
    Sportjournalisten Olof Lundh efterlyser mer pengar från det offentliga och en långsiktig satsning på talangutveckling.

  • I år ska MFF fylla kassan

    Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

  • Danskar vaknar kring jämställdhet

    En dansk undersökning om jämställdhet i landets näringsliv har väckt ramaskri. Siffrorna är i botten i nordisk jämförelse och röster höjs nu för kvotering.

  • Malmö FF vinner sponsringsligan

    Att Malmö FF är Sveriges rikaste idrottsklubb är välkänt. Klubben har dessutom störst sponsorintäkter.

  • Skånes styrelsedrottning

    Ett av Sveriges tyngsta kvinnliga styrelseproffs sitter i Malmö.

  • Påminnelse: Dubbla Rapidus-event

    Vi har ett fåtal platser kvar till nästa veckas evenemang. Missade du den första inbjudan? Anmäl dig genom att klicka […]

  • Rapidusfrukost med mesta mästarna

    Frukostmöte onsdagen den 24 maj i Malmö. Värd: Advokatfirman Lindahl Plats: 1910, Eleda Stadion Henrik Rydström är en fotbollstränare som utmärkt […]

  • Zelenskyj har blivit chefernas förebild

    Pandemin har förändrat vårt sätt att arbeta och därmed ställs nya krav på cheferna. Det gäller att vara tydlig, närvarande […]