fredag 29 september 2023

inloggad som

Störst plånbok vinner i längden

|  
|  

Visst är tränaren viktig, men den som har störst plånbok vinner i längden. Det medgav MFF:s tränare Henrik Rydström när han på onsdagmorgonen lät sig intervjuas på Rapidus frukost på Eleda stadion.

Hundratalet gäster samlades för att lyssna på mesta mästarnas tränare Henrik Rydström. Med sin slipade trupp är MFF hittills obesegrade i årets Allsvenskan, mycket tack vare Rydströms unika ledarstil (som han beskriver som stoisk med buddistiska inslag).

I intervjun med Jan Wifstrand pratade Rydström, född i Blekinge, om sin uppväxt i Listerby där han spelade fotboll på Åsavallen. Han pratade om sin pappa Leifs betydelse för fotbollsintresset. Pappa tittade kravlöst på varje match under uppväxten.

Intervjun kom sedan att handla om ledarskap där gemenskap, kommunikation och att lära spelarna att våga misslyckas är några av nycklarna till Rydströms och MFF:s framgångar.

– När det gick dåligt förra året blev spelarna rädda och vågade inte spela ut. Det har vi pratat mycket om sedan jag kom in, sa Henrik Rydström.

Han hämtar inspiration i musik och litteratur (Rydström är utbildad litteraturvetare) och när det gäller att inspireras av andra ledare är den legendariske NBA-tränaren Phil Jackson den främsta (”Hans ledarstil fick egona att samverka och enas”).

I slutet av intervjun kastade Jan Wifstrand plötsligt tennisbollar på Rydström, något som MFF-tränaren gör på sina spelare. Det är en träningsmetodik där spelarna ska lära sig att fokusera trots störningsmoment.

Avslutningsvis fick han frågan om det inte trots allt är den med fetast plånbok som vinner Allsvenskan. Alltså den som har råd att värva de bästa spelarna. Och det stämmer i det långa loppet, håller Henrik Rydström med om.

– Men om vi ska göra oss gällande i Europa kommer vi möta mycket rikare klubbar. Då måste vi prestera bättre än vad vi kan förvänta oss att plånboken ger.

Vi säger tack för idag och lycka till mot Elfsborg på söndag!

Klicka här för att se mingelbilder från eventet.

Foto: Kristoffer Lindblad
Text: Martin Linderoth

Visst är tränaren viktig, men den som har störst plånbok vinner i längden. Det medgav MFF:s tränare Henrik Rydström när […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


  • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096


Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl