tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Störst plånbok vinner i längden

|  
|  

Visst är tränaren viktig, men den som har störst plånbok vinner i längden. Det medgav MFF:s tränare Henrik Rydström när han på onsdagmorgonen lät sig intervjuas på Rapidus frukost på Eleda stadion.

Hundratalet gäster samlades för att lyssna på mesta mästarnas tränare Henrik Rydström. Med sin slipade trupp är MFF hittills obesegrade i årets Allsvenskan, mycket tack vare Rydströms unika ledarstil (som han beskriver som stoisk med buddistiska inslag).

I intervjun med Jan Wifstrand pratade Rydström, född i Blekinge, om sin uppväxt i Listerby där han spelade fotboll på Åsavallen. Han pratade om sin pappa Leifs betydelse för fotbollsintresset. Pappa tittade kravlöst på varje match under uppväxten.

Intervjun kom sedan att handla om ledarskap där gemenskap, kommunikation och att lära spelarna att våga misslyckas är några av nycklarna till Rydströms och MFF:s framgångar.

– När det gick dåligt förra året blev spelarna rädda och vågade inte spela ut. Det har vi pratat mycket om sedan jag kom in, sa Henrik Rydström.

Han hämtar inspiration i musik och litteratur (Rydström är utbildad litteraturvetare) och när det gäller att inspireras av andra ledare är den legendariske NBA-tränaren Phil Jackson den främsta (”Hans ledarstil fick egona att samverka och enas”).

I slutet av intervjun kastade Jan Wifstrand plötsligt tennisbollar på Rydström, något som MFF-tränaren gör på sina spelare. Det är en träningsmetodik där spelarna ska lära sig att fokusera trots störningsmoment.

Avslutningsvis fick han frågan om det inte trots allt är den med fetast plånbok som vinner Allsvenskan. Alltså den som har råd att värva de bästa spelarna. Och det stämmer i det långa loppet, håller Henrik Rydström med om.

– Men om vi ska göra oss gällande i Europa kommer vi möta mycket rikare klubbar. Då måste vi prestera bättre än vad vi kan förvänta oss att plånboken ger.

Vi säger tack för idag och lycka till mot Elfsborg på söndag!

Klicka här för att se mingelbilder från eventet.

Foto: Kristoffer Lindblad
Text: Martin Linderoth

Visst är tränaren viktig, men den som har störst plånbok vinner i längden. Det medgav MFF:s tränare Henrik Rydström när […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

  Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

 • Fetast plånbok vinner

  Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

 • ”Obegripligt att idrotten inte kedjar sig bredvid Greta Thunberg”

  Sportsligt går det sämre än på länge för svensk fotboll. Nu sinar dessutom tv-pengarna och nästa rättighetsavtal riskerar att bli en kalldusch för de allsvenska klubbarna.
  Sportjournalisten Olof Lundh efterlyser mer pengar från det offentliga och en långsiktig satsning på talangutveckling.

 • I år ska MFF fylla kassan

  Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

 • Danskar vaknar kring jämställdhet

  En dansk undersökning om jämställdhet i landets näringsliv har väckt ramaskri. Siffrorna är i botten i nordisk jämförelse och röster höjs nu för kvotering.

 • Malmö FF vinner sponsringsligan

  Att Malmö FF är Sveriges rikaste idrottsklubb är välkänt. Klubben har dessutom störst sponsorintäkter.

 • Skånes styrelsedrottning

  Ett av Sveriges tyngsta kvinnliga styrelseproffs sitter i Malmö.

 • Påminnelse: Dubbla Rapidus-event

  Vi har ett fåtal platser kvar till nästa veckas evenemang. Missade du den första inbjudan? Anmäl dig genom att klicka […]

 • Rapidusfrukost med mesta mästarna

  Frukostmöte onsdagen den 24 maj i Malmö. Värd: Advokatfirman Lindahl Plats: 1910, Eleda Stadion Henrik Rydström är en fotbollstränare som utmärkt […]

 • Zelenskyj har blivit chefernas förebild

  Pandemin har förändrat vårt sätt att arbeta och därmed ställs nya krav på cheferna. Det gäller att vara tydlig, närvarande […]