lördag 2 december 2023

inloggad som

Självförtroende nyckeln till framgång

|  
|  

– Jag har alltid haft bra självförtroende. Jag tror det är avgörande när du som ny entreprenör får din affärsidé utdömd av folk. Det sa Stina Ehrensvärd, grundare av IT-säkerhetsföretaget Yubico när hon gästade Rapidus frukostmöte på fredagen.

Morgonpigga Rapidusvänner samlades på fredagen i Wihlborgs nybyggda kontorshus Space, mellan Max IV och ESS i Lund. Hit kommer Oatly att flytta sitt huvudkontor vilket fyller cirka halva husets yta. Resten är ännu outhyrt. De nakna betonggolven är fortfarande täckta av byggdamm.

Rapidus frukost med Stina Ehrensvärd, grundare av IT-säkerhetsföretaget Yubico

Stina Ehrensvärd har för bara ett par dagar sedan ringt i börsklockan för sitt företag, Yubico, som nu är noterat på Nasdaq First North i Stockholm. Börsvärdet är 9 miljarder kronor och hon kan tillsammans med sin man Jacob titulera sig miljardär i kontanter och aktier i det egna bolaget.

I intervjun med Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede säger hon dock att pengar aldrig varit en drivkraft för henne.

– Jag utbildade mig till industridesigner på Konstfack. Jag är precis som min man en nörd och brinner för att hitta lösningar på problem. Vi kan sitta i badet och diskutera våra produkter, säger hon.

Hon är uppvuxen i Lund, men föddes i USA. Som femåring fick hon höra att hon var den enda i familjen som kan bli USA:s president.

– Ända sedan dess har jag känt mig speciell och har alltid haft ett gott självförtroende. Jag tror det är entreprenörens viktigaste egenskap. Du måste orka tro på dig själv när du får höra att du inte klarar av någonting.

Yubicos resa har varat i 16 år och kantats av historier där Stina dragits in i globala diskussioner om IT-säkerhet – allt från träff med Barak Obama om internationella hackerattacker till affärsmöten med Google, Ukrainas säkerhetstjänst och aktivister i Hong Kong som kämpat för självständighet från Kina.

– För en tid sedan blev jag kontaktad av en känd filmproducent i Hollywood. Nu ska historien om Yubico bli tv-serie. Jag är igång med att skriva en bok som ska ligga till grund för tv-serien, säger hon.

Här följer bilder från evenemanget och några av våra gäster.

Anders Grönvall, Wihlborgs; Marie Olsson, Wihlborgs; Anders Thomasson, Tax & Legal Sweden
Robert Green, Senso; Hassan Mahdi, Wihlborgs
Pia Siljeklint, Lunds universitet; Andreas Ivarsson, Wihlborgs
Linus Wiebe, FSg fond; Maria Ivarsson, Wihlborgs
Christina Malmberg, Wihlborgs; Per-Ola Wictor, Baxter
Alexander Johansson, Medini; Marie-Louise Swanstein, Nexer Recruit; Hampus Adlerton, Zacco
Ann Ivarsson, Lunds universitet; Tony Jönsson, CGI
Mia Rolf, Wihlborgs,; Erik Ivarsson, Grenspecialisten; Jan Dahlqvist, Rapidus; Emil Hjalmarsson, Grenspecialisten
Space, Wihlborgs

– Jag har alltid haft bra självförtroende. Jag tror det är avgörande när du som ny entreprenör får din affärsidé […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad  • Sista chansen: Frukost med Stina Ehrensvärd

    Vi på Rapidus har nöjet att bjuda in dig som är prenumerant till en frukost den 22 september där du får träffa succéentreprenören Stina Ehrensvärd, grundare av IT-säkerhetsföretaget Yubico.