söndag 25 februari 2024

inloggad som

Skånska profiler får statliga uppdrag

Entreprenören och industridesignern Anna Haupt, som grundade Hövding, har lämnat sitt jobb på Nevs och blivit investeringsdirektör på Industrifonden. I sin nya roll kommer hon att fokusera på investeringar som kan handla om allt från hållbar energi till elektromobilitet.

– Jag har blivit kontaktad av många skånska företag sedan jag började här för fyra dagar sedan och det har nog till stor del att göra med att jag har ett stort affärsnätverk i Skåne. Jag hoppas väcka det till liv igen med Industrifonden. Det blir spännande att vaska fram framtidens bolag, säger Anna Haupt till Rapidus.

Tutti Johansson Falk har samtidigt börjat som kommunikationsstrateg på Vetenskapsrådets ESS/Max IV-kansli. Under tiden som uppdraget pågår tar Emelie Hilner över som kommunikationschef på Max IV.

– ESS/Max IV-kansliet är ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och Vinnova och har i uppdrag att främja nyttan och användningen av forskningsanläggningarna. Som kommunikationsstrateg kommer jag att utforma och ansvara för kansliets kommunikation. Formellt är anställningen på Vetenskapsrådet i Stockholm, men jag kommer att jobba hemifrån, säger Tutti Johansson Falk.

Julia Eriksson
Sara Nkwe Assarsson

Entreprenören och industridesignern Anna Haupt, som grundade Hövding, har lämnat sitt jobb på Nevs och blivit investeringsdirektör på Industrifonden. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.