torsdag 28 mars 2024

inloggad som

20 nya miljoner till Trialbee

Medicinteknikbolaget Trialbee tar in 20 miljoner kronor och värvar en ny chef till huvudkontoret i Malmö. Den största delen av kapitalet kommer från majoritetsägarna Industrifonden och Briban Invest, och ska användas för fortsatt utveckling och utlandsexpansion.

Trialbees marknadschef Robert Molander, som utgår från bolagets kontor i Research Triangle Park i North Carolina, ser kapitaltillskottet som en signal om att bolaget är på rätt väg i sin strävan att bli en viktig samarbetspartner för läkemedelsindustrin vid klinisk produktutveckling.

– Det finns en stark tilltro till vår strategi och förmåga att attrahera kunder med global spännvidd, inte minst genom vårt nya samarbete med två av branschens största innovativa läkemedelsbolag, säger Robert Molander till Rapidus.

Vilka bolag det rör sig om vill han inte avslöja eftersom de själva ännu inte har gått ut med informationen.

Som ett led i uppskalningen har Trialbee rekryterat en finans- och HR-chef, tillika vice vd, till kontoret i Malmö: Carlos Rodriguez. Han har erfarenhet från bland annat läkemedelsbolaget Amgen och kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support – vars grundare Daniel Spasic är delägare i Trialbee.

Malmöbolaget är också i slutfasen av att anställa en teknisk chef. Trialbees IT-plattformar har utformats för att öka träffsäkerheten vid rekrytering av patienter och minska risken för avhopp från kliniska prövningar. Just patientavhopp är en springande punkt, uppger vd Lollo Eriksson, eftersom den statistiska signifikansen kan gå förlorad vid många avhopp.

– Kliniska prövningar är både kostsamma och tidskrävande, så läkemedelsbolagen är angelägna om att patientrekryteringen är effektiv. De strävar också efter att maximera patenttiden – en försenad produktlansering kan innebära förlorade intäkter på upp till 50 miljoner dollar för ett enda läkemedel, säger han.

Trialbee sysselsätter drygt 30 personer som arbetar från huvudkontoret i Malmö eller från filialen i USA. Bolaget grundades 2010 av före detta Sony Eriksson-anställda Tobias Folkesson och Jonas Billing. Mellan 2016 och 2017 minskade bolagets nettoomsättning från cirka elva miljoner kronor till fyra miljoner, men målet att omsätta 500 miljoner kronor år 2022 står fast.

Jessika Nord

Medicinteknikbolaget Trialbee tar in 20 miljoner kronor och värvar en ny chef till huvudkontoret i Malmö. Den största delen av kapitalet kommer från majoritetsägarna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]