fredag 29 september 2023

inloggad som

Därför ska du prenumerera på Rapidus

Rapidus är en nättidning som bevakar näringslivet i Skåne och Öresundsregionen. Vårt innehåll är exklusivt och tas fram av vår högkvalificerade redaktion.

Vårt mål är att du ska ha nytta av våra nyheter oavsett vilken roll du har – om du är entreprenör i en startup, investerare, jobbar i ett större företag eller offentlig organisation.

Med Rapidus får du koll på vad som händer i vår region och är alltid uppdaterad när du talar med dina affärskontakter. Nytta, nöje, inspiration.

Det här har vi gjort sedan år 2000. Vårt arkiv med artiklar sedan starten är dessutom en guldgruva när du vill göra research.

Som prenumerant får du tillgång till allt detta. Du får inlogg och kan läsa alla artiklar här på sajten, och ett dagligt uppdaterat nyhetsbrev på mail måndag till torsdag. Men det tar inte stopp här.

Du blir dessutom del av ett exklusivt nätverk och blir inbjuden till våra nätverksträffar. Vi håller regelbundet frukost eller AW där vi intervjuar intressanta profiler med koppling till näringslivet i vår region.

Mingla, knyt kontakter, rekrytera, vidga dina vyer.
Öppna dörren till Skånes näringsliv och bli prenumerant du också.

Priser från 1 juli 2023:
1-2 användare, 6 400 kr för ett helt år
1-2 användare, 3 400 kr för ett halvår

Prisuppgifter för gruppabonnemang hittar du under fliken Priser i menyraden högst upp.

Frågor och svar om Rapidus

Vad är idén med Rapidus?

Öresundsregionen har en enorm flora av snabbt växande framtidsföretag inom teknik- och forskningsintensiva områden. Utvecklingen går så fort att många av de stora, etablerade medierna inte hänger med. Därför behövs en speciellt inriktad nyhetsservice som samtidigt stimulerar affärs- och idéutbyte i vår region. Jämfört med Stockholmsområdet är Öresundsregionen underbevakad i Sverige. Det vill vi råda bot på.

Varför skriver Rapidus så mycket om små, okända företag?

Det är just detta som är en av poängerna. Vi letar upp de spännande verksamheterna långt innan de går till börsen eller uppmärksammas brett. Rapidus har varit först med en rad nyheter om företag som för bara något eller ett par år sedan var helt okända och nu är stora och respekterade. Vi väntar inte passivt på pressreleaserna utan söker själv upp informationen om de heta tillväxtföretagen.

Varför kostar Rapidus mer än en vanlig tidningsprenumeration?

Det kostar att göra kvalitetsjournalistik. Som framgått tar vi själva fram våra nyheter, vi skriver inte av andras, som är så vanligt i detta nyhetsupprepningens tidevarv. Originalresearch är tidskrävande och drar resurser, därav ett något högre pris. De flesta medier levererar förvisso större kvantiteter än Rapidus, men ytterst få kan ståta med så många egna, exklusiva nyheter.
Och glöm inte bort vårt nätverk. En rad abonnenter har gjort viktiga vinstgivande affärer och investeringar på basis av användbar information som de fått först via Rapidus.

Är det fritt fram att använda Rapidus material, till exempel på min hemsida?

Vi vakar över att upphovsrätten respekteras. Enligt denna är det fritt fram att kort citera oss. Det är dock inte tillåtet att vidarebefordra vårt exklusiva utbud i sin helhet. Om någon är intresserad av att återge en nyhet eller kommentar i sin helhet går det bra att kontakta oss för en överenskommelse enligt gällande upphovsrättspraxis.