torsdag 18 april 2024

inloggad som

Parkeringsapp behöver mer kapital

Lundaföretaget Apparkingspot har inte nått årets högt ställda mål om 50.000 användare. Tjänsten har idag 3.200 användare, vilket fortfarande är en fördubbling sedan årsskiftet.

Men Apparkingspots vd Sasa Farkas hoppas att turen kan vända efter DI Startup Tours deltävling i Malmö ikväll. Där ska bolaget pitcha sin verksamhet för juryn som består av bland andra Sara Resvik från Industrifonden och Marta Sjögren från Northzone Ventures.

– Skulle vi gå till final så ger det publicitet som vi behöver och förstås möjlighet att få mer kapital. Vi fick inte investeringen som vi sökte förra året. Målet var att ta in fem miljoner kronor, men vi nådde knappt hälften, säger företagets vd Sasa Farkas.

Idén bakom Apparkingspot är att lediga parkeringsplatser inte ska stå tomma i onödan. I appen kan både privatpersoner och företag hyra ut sina parkeringsplatser när de inte används. För att snabbt kunna nå ut till fler användare, och få tillgång till fler parkeringsplatser än dagens runt 100, förhandlar företaget nu med flera större fastighetsägare.

– Det känns som att vi kommit längst med Castellum, Willhem och Wallenstam, säger Sasa Farkas.

Niclas Lindstrand

Lundaföretaget Apparkingspot har inte nått årets högt ställda mål om 50.000 användare. Tjänsten har idag 3.200 användare, vilket fortfarande är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.