tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Bonesupport samlar ledningen i Lund

|  
|  ,

Medicinteknikbolaget Bonesupport växer och samlar nu sina nyckelpersoner till huvudkontoret i Lund. Därtill etablerar bolaget en egen säljorganisation i USA och dubblerar antalet säljare i Europa.

– Vi går från att vara ett uppstartsbolag, med virtuell ledning baserad på olika ställen i Europa till ett tillväxtbolag. Resultatmässigt hade vi kunnat gå med vinst redan men har valt att satsa på marknadsexpansion och fler kliniska studier, säger Emil Billbäck, ny vd sedan ett år tillbaka.

Bonesupport har sedan starten 2001 tagit in över en miljard kronor i riskkapital, varav hälften vid börsintroduktionen 2017, för att utveckla och marknadsföra sitt injicerbara bensubstitut.

USA är största marknaden med runt 65 procent av bolagets försäljning. Omsättningen var 130 miljoner kronor 2017, en fördubbling på två år, och resultatet minus 100 miljoner kronor. 2018 ger inte lika bra siffror eftersom bolaget förändrat försäljningskanalerna i USA.

– Vi har avslutat kontraktet med ett bolag med exklusiv rättighet i USA och anställt en egen kommersiell organisation för att nå hela amerikanska marknaden, säger Emil Billbäck.

Hittills har 35.000 patienter behandlats med Bonesupports produkter för skelettskador vid bentumörer, trafikolyckor med mera. Enda alternativet är ofta att transplantera ben från patientens skelett i komplicerade operationer.

Bonesupport, som nyligen har tredubblat lokalytan i Lund, har 75 anställda varav en tredjedel i Lund, bland annat utvecklingsavdelningen. Resten finns i Europa och USA. Grundare är Lars Lidgren, professor i ortopedi vid Lunds universitet.

Elisabet Ottosson

Medicinteknikbolaget Bonesupport växer och samlar nu sina nyckelpersoner till huvudkontoret i Lund. Därtill etablerar bolaget en egen säljorganisation i USA […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad