tisdag 5 december 2023

inloggad som

Rapidus lanserar podd

|  
|  

Lejonkulan är namnet på Rapidus nya podd där riskkapitalisten Jan Dahlqvist intervjuar skånska entreprenörer. Följ oss på Spotify!
 

De två premiäravsnitten ligger nu på Spotify och Apple Podcaster. Resten av de första 15 avsnitten rullas ut under hösten och vintern. Oavsett om du själv är entreprenör, affärsängel eller bara intresserad av företagande kan vi utlova en lättsam, lärorik och underhållande radioproduktion i poddformat.

Jan Dahlqvist har 30 års erfarenhet av att arbeta med riskkapital och därmed allt från att finansiera startups till köp och försäljningar av etablerade företag på den så kallade buy out-marknaden. Han har bland annat varit partner på Capman och Polaris Private Equity.

I podden Lejonkulan är han lejonet som slår klorna i våra gäster och får dem att förklara varför just deras företag ska finnas, varför deras produkter och tjänster behövs. Bolag som befinner sig i olika faser bjuds in till studion. Gemensamt för dem alla är att de är i behov av kapital.

Med Jan Dahlqvists öga för affärsidé, finansiering, skalbarhet och förmåga att upptäcka fallgropar finns det inget som undgår honom. Han kommer skoningslöst att slå ned på luckor i entreprenörens affärsplan.

Rapidus utmanar skånska entreprenörer att möta Jan Dahlqvist i studiobåset. Den som klarar sig helskinnad därifrån har sannolikt mycket goda chanser att lyckas med sitt företag.

Lejonkulan har gjorts möjlig tack vare ett samarbete med Ålandsbanken som sponsor.

Lejonkulan är namnet på Rapidus nya podd där riskkapitalisten Jan Dahlqvist intervjuar skånska entreprenörer.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.