lördag 27 april 2024

inloggad som

Dagens rapporter

Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag.

Nederman
Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning på året”. Det fjärde kvartalet hade mer än 20 procent i valutaneutral tillväxt, jämfört med samma period föregående år. Över hela året var tillväxten 18,5 procent på en omsättning som landade på 5,18 miljarder kronor. Lönsamheten minskade dock. Den justerade EBITA-marginalen var 10,6 procent i Q4 och 10,9 procent över hela 2022, vilket kan jämföras med 12,5 procent i Q4 2021 och 12,2 för helåret 2021. Anledningen var ”utmaningar i leveranskedjan, inflationstryck och kundförluster i framförallt Kina”, skriver Sven Kristensson i vd-ordet.

Doro
Malmöbaserade Doro, som utvecklar specialanpassade telefoner för seniorer, hade ett utmanande fjärde kvartal. Nettoomsättningen minskade med nästan 15 procent jämfört med fjärde kvartalet 2021, rörelseresultatet minskade till 20 miljoner från 50 miljoner. Sett över hela året minskade Doros nettoomsättning med 12,5 procent till 910 miljoner, med EBITDA på 100 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 2021 års EBITDA på 184 miljoner.

Lime Technologies
Det Lundabaserade mjukvarubolaget Lime Technologies, som utvecklar kundrelationlösningar, ökade nettoomsättning och rörelseresultat både under fjärde kvartalet 2022 (jämfört med samma period föregående år) och över hela 2022, jämfört med 2021.
– När vi summerar helåret 2022 är jag stolt över att vi fortsätter leverera långsiktig lönsam tillväxt och gradvis stärker vår kärnaffär med förbättrad organisk tillväxt som resultat, skriver Ola Nilsson i vd-kommentaren.

Bonesupport
Lundabolaget Bonesupport, som utvecklar och säljer injicerbara bensubstitut, hade ett starkt fjärde kvartal 2022. Försäljningen steg med mer än 60 procent till 103 miljoner kronor, vilket kan härledas till en lansering i USA som ledde till en valutajusterad tillväxt på 80 procent i landet, jämfört med Q4 2021. Nettoomsättningen för helåret ökade med 38 procent ”räknat i konstant valuta”. Nordamerika stod för största delen av ökningen. Bonesupports rörelseresultat uppgick dock till -64,5 miljoner, vilket kan ses i relation till -80,7 miljoner 2021.
– Vi sammanfattar ytterligare ett rekordkvartal med snabbt växande kundbas, regulatoriska framsteg och en kraftigt accelererad försäljningstillväxt, skriver vd Emil Billbäck i kommentaren.

Dignitana
Medicinteknikbolaget Dignitana från Lund följde sina lokala grannars exempel och ökade omsättningen under det fjärde kvartalet. Omsättningen steg med 25 procent jämfört med samma period 2021. Över hela året ökade omsättningen med 28 procent till 73 miljoner kronor medan rörelseresultatet gick från -41,6 miljoner 2021 till -20,6 miljoner 2022.
– Nästan varje vecka har vi äran att höra från patienter som delar med sig av hur DigniCap har påverkat deras livskvalité positivt. Dessa patientberättelser är det som väcker passionen hos vårt team och håller oss laserfokuserade på att fortsätta växa Dignitana till sin fulla potential, skriver vd Catarina Löwenadler i kommentaren.

 

Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Nederman Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Bonesupport kan dubbla i USA

    Bonesupport i Lund ser fram emot en 40-procentig total försäljningsökning i samband med en potentiell dubbling i USA. Detta efter ett nytt FDA-godkännande som gäller företagets bencement.

  • Doro värvar vd från Simris

    Simris Groups avgående vd Julian Read har utsetts till ny vd för teknikföretaget Doro från och med juni. Han efterträds på Simris av en brittisk life science-veteran.

  • Camurus föll hårt på rapport

    Läkemedelsbolaget Camurus, vars aktie dubblats sedan i höstas, föll hårt på torsdagens rapport. Men raset är baserat på ett missförstånd, hävdar bolaget. Här är torsdagens rapportsvep.

  • Lime fortsätter uppåt

    Det är inga sura miner när CRM-jätten Lime från Lund summerar helåret 2023. Klyftiga investeringar och en stark produktportfölj gör att bolaget håller en bra tillväxttakt.

  • Lime förvärvar Malmöbolag

    CRM-jätten Lime Technologies i Lund förvärvar 85 procent av aktierna i Malmöbaserade SportAdmin i Skandinavien till ett mångmiljonbelopp.

  • Dignitana på väg mot genombrott

    Skalpkylningsföretaget Dignitana har nått en milstolpe. Vd Catarina Mård Löwenadler hoppas den ska leda till försäljningsgenombrott i USA. Samtidigt skjuter hon fram tidpunkten för positivt kassaflöde.

  • Förvirrat med Lunds alla Cool-bolag?

    Bara i Lund finns fyra medicinteknikbolag som utvecklar medicinsk nedkylning av hjärnan och kroppen för att minimera skador. Rapidus går igenom hur det hänger ihop.

  • Bonesupport krossar prognoser

    Lundabolaget accelererar försäljningen i USA. Ökningen i landet är 117 procent jämfört med fjolårets tre första kvartal.

  • Rapportflod

    På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

  • Vändning på gång för Dignitana

    Dignitanas vd Catarina Mård Löwenadler har fått se sin aktie rasa med nästan 70 procent, men ser nu fram emot ett positivt kassaflöde innan året är slut.