fredag 29 september 2023

inloggad som

Dagens rapporter

Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag.

Nederman
Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning på året”. Det fjärde kvartalet hade mer än 20 procent i valutaneutral tillväxt, jämfört med samma period föregående år. Över hela året var tillväxten 18,5 procent på en omsättning som landade på 5,18 miljarder kronor. Lönsamheten minskade dock. Den justerade EBITA-marginalen var 10,6 procent i Q4 och 10,9 procent över hela 2022, vilket kan jämföras med 12,5 procent i Q4 2021 och 12,2 för helåret 2021. Anledningen var ”utmaningar i leveranskedjan, inflationstryck och kundförluster i framförallt Kina”, skriver Sven Kristensson i vd-ordet.

Doro
Malmöbaserade Doro, som utvecklar specialanpassade telefoner för seniorer, hade ett utmanande fjärde kvartal. Nettoomsättningen minskade med nästan 15 procent jämfört med fjärde kvartalet 2021, rörelseresultatet minskade till 20 miljoner från 50 miljoner. Sett över hela året minskade Doros nettoomsättning med 12,5 procent till 910 miljoner, med EBITDA på 100 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 2021 års EBITDA på 184 miljoner.

Lime Technologies
Det Lundabaserade mjukvarubolaget Lime Technologies, som utvecklar kundrelationlösningar, ökade nettoomsättning och rörelseresultat både under fjärde kvartalet 2022 (jämfört med samma period föregående år) och över hela 2022, jämfört med 2021.
– När vi summerar helåret 2022 är jag stolt över att vi fortsätter leverera långsiktig lönsam tillväxt och gradvis stärker vår kärnaffär med förbättrad organisk tillväxt som resultat, skriver Ola Nilsson i vd-kommentaren.

Bonesupport
Lundabolaget Bonesupport, som utvecklar och säljer injicerbara bensubstitut, hade ett starkt fjärde kvartal 2022. Försäljningen steg med mer än 60 procent till 103 miljoner kronor, vilket kan härledas till en lansering i USA som ledde till en valutajusterad tillväxt på 80 procent i landet, jämfört med Q4 2021. Nettoomsättningen för helåret ökade med 38 procent ”räknat i konstant valuta”. Nordamerika stod för största delen av ökningen. Bonesupports rörelseresultat uppgick dock till -64,5 miljoner, vilket kan ses i relation till -80,7 miljoner 2021.
– Vi sammanfattar ytterligare ett rekordkvartal med snabbt växande kundbas, regulatoriska framsteg och en kraftigt accelererad försäljningstillväxt, skriver vd Emil Billbäck i kommentaren.

Dignitana
Medicinteknikbolaget Dignitana från Lund följde sina lokala grannars exempel och ökade omsättningen under det fjärde kvartalet. Omsättningen steg med 25 procent jämfört med samma period 2021. Över hela året ökade omsättningen med 28 procent till 73 miljoner kronor medan rörelseresultatet gick från -41,6 miljoner 2021 till -20,6 miljoner 2022.
– Nästan varje vecka har vi äran att höra från patienter som delar med sig av hur DigniCap har påverkat deras livskvalité positivt. Dessa patientberättelser är det som väcker passionen hos vårt team och håller oss laserfokuserade på att fortsätta växa Dignitana till sin fulla potential, skriver vd Catarina Löwenadler i kommentaren.

 

Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Nederman Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Rapportflod

  På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

 • Vändning på gång för Dignitana

  Dignitanas vd Catarina Mård Löwenadler har fått se sin aktie rasa med nästan 70 procent, men ser nu fram emot ett positivt kassaflöde innan året är slut.

 • Rapporter från Nederman & Duni

  Nederman Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till […]

 • …och Lime utmanar Getaccept

  CRM-jätten Lime Technologies lanserar ett så kallat CPQ-system, som automatiserar skapandet av offerter. Lime blir därmed lokal konkurrent till Getaccept, […]

 • Han jagar förvärv åt Lime

  Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera […]

 • Nederman investerar i Helsingborg

  Miljöteknikbolaget Nederman bäddar för fortsatt tillväxt och har tagit första spadtaget till sin nya och större anläggning i Helsingborg. Samtidigt […]

 • Här är de skånska börsvinnarna 2022

  Spannmål, läkemedel och elektronik var de branscher som ledde till kraftigast aktieuppgångar under 2022 bland de skånska noterade bolagen. Den […]

 • Lime Go till Danmark och Norge

  Det har gått trögt för budgetversionen av IT-företaget Lime Technologies CRM-system, Lime Go. Nu är det dags för ett lanseringsförsök […]

 • Kompetensbrist tvingar Lime till Polen

  IT-bolaget Lime Technologies öppnar ett utvecklingskontor i Krakow i Polen. Orsaken är kompetensbrist på hemmaplan i Lund och övriga Sverige. […]

 • Hon är Limes nya finanschef

  Lime Technologies har värvat en ny finanschef i Maria Wester, som senast kommer från samma roll på Min Doktor.  – […]