tisdag 5 december 2023

inloggad som

IT-företag skalar upp smarta hem-produkt

Lommabaserade Compare IT tar in en miljon kronor från externa ägare. Kapitalet ska gå till att finansiera tillväxten när företaget nu tar steget fullt ut från konsultbolag till att satsa på sitt egenutvecklade system för smarta hem.

Sedan 2001 har Compare IT arbetat med byggnadsautomation på konsultbasis. Parallellt har bolaget utvecklat egen mjukvara för att styra elektronik i hemmet. Med mobilen eller surfplattan kan villaägaren styra exempelvis belysningen och energiförbrukning i hemmet.

I dagsläget kommer hälften av intäkterna från konsultverksamheten, men nu är siktet inställt på att bli ett renodlat produktbolag. Flera större hustillverkare har en pågående utvärdering av systemet.

jeanette_andersson— Vi är i ett läge där vi ska skala upp verksamheten och där jag och Jan Karlander går in med kapital, säger styrelseordföranden Jeanette Andersson, som till vardags jobbar inom Connect Skåne.

I den aktuella emissionen tar Compare IT in knappt en miljon kronor och avsikten är inom en nära framtid ta in ytterligare 750.000 kronor från nya och befintliga investerare. För räkenskapsåret som slutar i april i år ligger omsättningsprognosen på 1,6 miljoner kronor. Vd är Martin Strandqvist.

Joel Lyth

Lommabaserade Compare IT tar in en miljon kronor från externa ägare. Kapitalet ska gå till att finansiera tillväxten när företaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.