fredag 3 maj 2024

inloggad som

IT-företag skalar upp smarta hem-produkt

Lommabaserade Compare IT tar in en miljon kronor från externa ägare. Kapitalet ska gå till att finansiera tillväxten när företaget nu tar steget fullt ut från konsultbolag till att satsa på sitt egenutvecklade system för smarta hem.

Sedan 2001 har Compare IT arbetat med byggnadsautomation på konsultbasis. Parallellt har bolaget utvecklat egen mjukvara för att styra elektronik i hemmet. Med mobilen eller surfplattan kan villaägaren styra exempelvis belysningen och energiförbrukning i hemmet.

I dagsläget kommer hälften av intäkterna från konsultverksamheten, men nu är siktet inställt på att bli ett renodlat produktbolag. Flera större hustillverkare har en pågående utvärdering av systemet.

jeanette_andersson— Vi är i ett läge där vi ska skala upp verksamheten och där jag och Jan Karlander går in med kapital, säger styrelseordföranden Jeanette Andersson, som till vardags jobbar inom Connect Skåne.

I den aktuella emissionen tar Compare IT in knappt en miljon kronor och avsikten är inom en nära framtid ta in ytterligare 750.000 kronor från nya och befintliga investerare. För räkenskapsåret som slutar i april i år ligger omsättningsprognosen på 1,6 miljoner kronor. Vd är Martin Strandqvist.

Joel Lyth

Lommabaserade Compare IT tar in en miljon kronor från externa ägare. Kapitalet ska gå till att finansiera tillväxten när företaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.