tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Solem till Mincs styrelse

|  
|  ,

Serieentreprenören Jan Erik Solem, som i juni sålde sitt Mapillary till Facebook, tar plats i styrelsen för inkubatorn Minc i Malmö. Samtidigt lämnar investeraren Hampus Jakobsson styrelsen för att fokusera mer på sin nya klimatinriktade riskkapitalfond Pale Blue Dot.

– Båda är entreprenörer som bygger bolag. Jan Erik Solem har haft en väldigt stark entreprenöriell framgång som många drömmer om. Jag tror han kan sätta ännu tydligare fokus på teknikens möjligheter för Minc, säger Mincs vd Jeanette Andersson till Rapidus.

Minc har hållit öppet under hela pandemin, men har enligt Jeanette Andersson haft betydligt färre personer i lokalerna än vanligt. Efter sommaren har fler kommit tillbaka, liksom på många andra arbetsplatser. Restriktionerna är dock kvar.

– Vi genomför årets Nordic Female Investor Meetup som en hybridkonferens, med 50 personer på plats och livestreaming för övrigt, säger hon.

Jan Erik Solems första formella möte som styrelseledamot i Minc blir ett strategimöte den 19 oktober.

Niclas Lindstrand

Serieentreprenören Jan Erik Solem, som i juni sålde sitt Mapillary till Facebook, tar plats i styrelsen för inkubatorn Minc i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.