tisdag 26 september 2023

inloggad som

Lokal profil blir Almi Invest Syds nya ordförande

|  
|  

Mincs förra vd, Jeanette Andersson, har nyss tillträtt som Almi Invest Syds nya ordförande och efterträder Ingrid Jönsson, tidigare regionchef för SEB Syd.

– I min roll på Minc var Almi en väldigt viktig partner. Det är roligt att få fortsätta jobba med att förbättra förutsättningarna för entreprenörer i Sydsverige. En käpphäst som drev mig på Minc var samverkan och att utvecklas tillsammans, det tar jag med mig till Almi, säger Jeanette Andersson till Rapidus.

Hon fortsätter även med sina engagemang i investeringsbolag som Queen Invest och Nudging Capital, samtidigt som hon sitter med i styrelserna för både Malmö och Lunds universitet respektive holdingbolag.

– Det är min förhoppning att kunna skapa mer samverkan och hitta nya synergier. Nu när riskaptiten gått ner i och med det osäkra läget i världen blir det allt viktigare att hitta nya vägar till kapital. Offentliga aktörer som Almi blir då viktigare, säger Jeanette Andersson.

Emiliano Strauss

Mincs förra vd, Jeanette Andersson, har nyss tillträtt som Almi Invest Syds nya ordförande och efterträder Ingrid Jönsson, tidigare regionchef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad