tisdag 9 juli 2024

inloggad som

Lokal profil blir Almi Invest Syds nya ordförande

|  
|  

Mincs förra vd, Jeanette Andersson, har nyss tillträtt som Almi Invest Syds nya ordförande och efterträder Ingrid Jönsson, tidigare regionchef för SEB Syd.

– I min roll på Minc var Almi en väldigt viktig partner. Det är roligt att få fortsätta jobba med att förbättra förutsättningarna för entreprenörer i Sydsverige. En käpphäst som drev mig på Minc var samverkan och att utvecklas tillsammans, det tar jag med mig till Almi, säger Jeanette Andersson till Rapidus.

Hon fortsätter även med sina engagemang i investeringsbolag som Queen Invest och Nudging Capital, samtidigt som hon sitter med i styrelserna för både Malmö och Lunds universitet respektive holdingbolag.

– Det är min förhoppning att kunna skapa mer samverkan och hitta nya synergier. Nu när riskaptiten gått ner i och med det osäkra läget i världen blir det allt viktigare att hitta nya vägar till kapital. Offentliga aktörer som Almi blir då viktigare, säger Jeanette Andersson.

Emiliano Strauss

Mincs förra vd, Jeanette Andersson, har nyss tillträtt som Almi Invest Syds nya ordförande och efterträder Ingrid Jönsson, tidigare regionchef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.