tisdag 5 december 2023

inloggad som

Softhouse Invests portfölj växer

Nya investeringar är på gång för Softhouse Invest. Den senaste satsningen gick visserligen i putten men vd Stefan Johansson är annars nöjd med portföljens utveckling.

Malmöbaserade Softhouse Invest bildades för tre år sedan, som ett dotterbolag till konsultbolaget Softhouse Nordic, och har sedan dess byggt upp portföljen. Grundtanken är att gå in i bolag med mjukvarubehov och hittills har det blivit sex till antalet.

– Det går verkligen framåt. T-kartor går jättestarkt, och även Tölve har en bra utveckling på sin produkt, säger vd Stefan Johansson.

Den senaste satsningen, bolaget sFidelity, gick däremot mindre bra. Bolaget registrerades i april men har nu lagts ner. Stefan Johansson uppger att den tänkta entreprenören fick kalla fötter, men att nedläggningen var ett gemensamt beslut.

Bättre går det för Compare IT, som arbetar med smarta hem-lösningar för lägenheter och småhus. I somras gjordes en nyemission och Softhouse Invest gick då in som största aktieägare. En annan satsning är Shopit, som lanseras inom kort. Det är en sökmotor inom e-handeln, ”som Prisjakt upphöjt till tio”, enligt Stefan Johanssons beskrivning.

– Vi har en stadig ström av företag som knackar på dörren och vi har kraft och bandbredd att ta oss an ett eller två till framöver.

Kerstin Weman Thornell

Nya investeringar är på gång för Softhouse Invest. Den senaste satsningen gick visserligen i putten men vd Stefan Johansson är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.