fredag 29 mars 2024

inloggad som

Softhouse Invests portfölj växer

Nya investeringar är på gång för Softhouse Invest. Den senaste satsningen gick visserligen i putten men vd Stefan Johansson är annars nöjd med portföljens utveckling.

Malmöbaserade Softhouse Invest bildades för tre år sedan, som ett dotterbolag till konsultbolaget Softhouse Nordic, och har sedan dess byggt upp portföljen. Grundtanken är att gå in i bolag med mjukvarubehov och hittills har det blivit sex till antalet.

– Det går verkligen framåt. T-kartor går jättestarkt, och även Tölve har en bra utveckling på sin produkt, säger vd Stefan Johansson.

Den senaste satsningen, bolaget sFidelity, gick däremot mindre bra. Bolaget registrerades i april men har nu lagts ner. Stefan Johansson uppger att den tänkta entreprenören fick kalla fötter, men att nedläggningen var ett gemensamt beslut.

Bättre går det för Compare IT, som arbetar med smarta hem-lösningar för lägenheter och småhus. I somras gjordes en nyemission och Softhouse Invest gick då in som största aktieägare. En annan satsning är Shopit, som lanseras inom kort. Det är en sökmotor inom e-handeln, ”som Prisjakt upphöjt till tio”, enligt Stefan Johanssons beskrivning.

– Vi har en stadig ström av företag som knackar på dörren och vi har kraft och bandbredd att ta oss an ett eller två till framöver.

Kerstin Weman Thornell

Nya investeringar är på gång för Softhouse Invest. Den senaste satsningen gick visserligen i putten men vd Stefan Johansson är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]