måndag 15 juli 2024

inloggad som

Tunga namn till MaU Holdings styrelse

Malmö universitets nya holdingbolag har fått en styrelse. Universitetets vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz blir styrelseordförande i bolaget och får sällskap av en rad tunga näringslivsprofiler:

 • Bert Nordberg, ordförande för Danmarks största teleoperatör TDC och den danska vindkraftjätten Vestas, tidigare vd och sedan styrelseordförande för Sony Mobile.
 • Hamdija Jusufagic, grundare och vd för System Verification.
 • Jeanette Andersson, tillförordnad vd på Minc.
 • Jenny Carenco, grundare och vd för Prosper Social Impact i Stockholm.

– Det känns jättebra! Vi får tung industrikompetens med ett enormt nätverk internationellt och i Sverige, den nya generationens teknikentreprenör, kunskaper om startups och socialt entreprenörskap, där vi också vill vara med. Och själv kan jag ju universitetet, säger Charlotte Ahlgren Moritz.

Universitetsstyrelsen, som representerar staten, har redan godkänt förslaget till styrelse. Den sista formaliteten som återstår är att en extra bolagsstämma, som är planerad i veckan, ska fatta beslut.

– Alla som blivit tillfrågade om att vara med i styrelsen har varit väldigt positiva. Det är människor som brinner för Malmö och ser potentialen i forskningen som sker på universitetet. Inte minst drivs de alla av samhällsengagemang och jag tror att de ser att vi inte utnyttjat vår potential på det området än, säger Charlotte Ahlgren Moritz.

Niclas Lindstrand

Malmö universitets nya holdingbolag har fått en styrelse. Universitetets vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz blir styrelseordförande i bolaget och får sällskap […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.