torsdag 25 april 2024

inloggad som

Tunga namn till MaU Holdings styrelse

Malmö universitets nya holdingbolag har fått en styrelse. Universitetets vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz blir styrelseordförande i bolaget och får sällskap av en rad tunga näringslivsprofiler:

  • Bert Nordberg, ordförande för Danmarks största teleoperatör TDC och den danska vindkraftjätten Vestas, tidigare vd och sedan styrelseordförande för Sony Mobile.
  • Hamdija Jusufagic, grundare och vd för System Verification.
  • Jeanette Andersson, tillförordnad vd på Minc.
  • Jenny Carenco, grundare och vd för Prosper Social Impact i Stockholm.

– Det känns jättebra! Vi får tung industrikompetens med ett enormt nätverk internationellt och i Sverige, den nya generationens teknikentreprenör, kunskaper om startups och socialt entreprenörskap, där vi också vill vara med. Och själv kan jag ju universitetet, säger Charlotte Ahlgren Moritz.

Universitetsstyrelsen, som representerar staten, har redan godkänt förslaget till styrelse. Den sista formaliteten som återstår är att en extra bolagsstämma, som är planerad i veckan, ska fatta beslut.

– Alla som blivit tillfrågade om att vara med i styrelsen har varit väldigt positiva. Det är människor som brinner för Malmö och ser potentialen i forskningen som sker på universitetet. Inte minst drivs de alla av samhällsengagemang och jag tror att de ser att vi inte utnyttjat vår potential på det området än, säger Charlotte Ahlgren Moritz.

Niclas Lindstrand

Malmö universitets nya holdingbolag har fått en styrelse. Universitetets vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz blir styrelseordförande i bolaget och får sällskap […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.