fredag 19 april 2024

inloggad som

Compare IT köper solcellsbolag

|  ,
|  

Malmöbolaget Compare IT gör sitt andra förvärv på kort tid genom att köpa solenergibolaget Solarfuture. Köpesumman uppgår till minst sex miljoner kronor, med ett tillägg på upp till ytterligare sex miljoner beroende på det nya bolagets prestation nästa år.

Compare IT är ett teknikbolag som jobbar med att digitalisera fastigheter och är nu inne på att expandera inom energisektorn. Malmöbaserade Solarfuture installerar solceller och har i nuläget tio anställda och konsulter. I år beräknas bolaget omsätta cirka tio miljoner kronor. Tidigare i år köpte Compare IT ännu ett Malmöbolag, OurLiving, som utvecklat en plattform för fastighetsutveckling.

– När en ny företeelse kommer, som med digitalisering i fastigheter, brukar det bli fragmenterat med många små företag med mindre tjänster. Vi ser framför oss att samla detta. Solarfuture installerar och monterar solceller för bland annat fastighetsbolag. Nu ska det kunna bakas in i OurLiving-appen, säger Henrik Jarl, vd för Compare IT.

Compare IT söker nu efter ytterligare förvärv och samarbeten.

– Vi tittar brett inom fastighetsteknik. Energi är jätteviktigt för oss och blir allt viktigare, där kan vi göra skillnad. På sikt vill vi ta oss an fler energitillämpningar. Men vi är också väldigt selektiva, det måste passa in med de andra förvärven, säger han.

För två år sedan flyttade Compare IT från Lund till Malmö på grund av de många teknikbolag som finns här.

– Det händer mycket i Malmö, inte minst inom fastigheter och det tycker vi är spännande. Det är enklare att få synergier här, säger Henrik Jarl.

Mette Carlbom

Malmöbolaget Compare IT gör sitt andra förvärv på kort tid genom att köpa solenergibolaget Solarfuture. Köpesumman uppgår till minst sex […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.