tisdag 5 december 2023

inloggad som

Tre frågor till Leif Liljebrunn…

|  
|  

… ny styrelseordförande och delägare i Compare IT, ett teknikbolag som digitaliserar fastigheter. Han har sedan tidigare flerårig erfarenhet från tech- och mjukvaruindustrin, samt har varit koncernchef för Zeta Display i tio år.

Vad kan du tillföra bolaget?

– Tillväxtresan. Jag har suttit i ett antal bolag där man gått från att vara ett mindre bolag till att växa från fem till tio miljoner, upp till en halv miljard kronor i omsättning. Nu handlar det om att coacha upp Compare IT att göra den resan.

Hur ser framtiden ut på det här området?

– Fastighetsbranschen har varit en konservativ bransch, men den kommer att digitaliseras och det kommer att hända mycket på det området. Den här typen av bolag kommer i framtiden inte bara jobba med tekniken utan även tjänsterna kring den.

Vad är de närmaste planerna för bolaget?

–  Dels växa organiskt men även göra förvärv. Man ska se det som ett tillväxtbolag. Först ska vi bygga in en infrastruktur i lägenheter och villor, för att sedan lägga på tjänster. Det utesluter inte heller en internationell satsning.

Ni har även nyligen flyttat till Malmö från Lund, vad är anledningen till det?

– Att vi valde Malmö var kopplat till att komma nära en miljö till andra mjukvaru- och techbolag, med den typen av kompetenser. Vi vill jobba i en miljö där det är mer tech-tänk.

Mette Carlbom

… ny styrelseordförande och delägare i Compare IT, ett teknikbolag som digitaliserar fastigheter. Han har sedan tidigare flerårig erfarenhet från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.