lördag 27 april 2024

inloggad som

Konkurshotat bolag sänker ambitionerna

|  
|  

E-hälsobolaget Engaging Solutions tvingades tidigare i år till en rekonstruktion då investeringarna uteblev. Med en ny vd byter nu bolaget kurs, men grundidén är fortsatt densamma.

– Man kan väl säga att det är lite tillbaka till grunden, alltså affärsmodellen som man hade från början med direktförsäljning, säger Minc-veteranen Jeanette Andersson, Engaging Solutions styrelseordförande.

Bolaget skulle ta ett helhetsgrepp på e-hälsa. Syftet med plattformen Kind var att hjälpa vården att kommunicera med patienterna och samla all information på samma plats. Bolagets tidigare vd Charlotte Tönsgård hade stora planer på uppskalning och en lansering i Brasilien. Men när finansieringen inte kom och den brasilianska marknaden gick trögt, hotades bolaget av konkurs. Charlotte Tönsgård lämnade sin post och en rekonstruktion inleddes i början av hösten.

Nu har Louise Sternros klivit in som vd för bolaget. Hon driver även Klarakliniken i Lund, som även är en av plattformens kunder. Engaging Solutions har i dag ett antal svenska kunder, motsvarande knappt en miljon kronor i intäkter.

– Kunderna är privata vårdgivare och de är i ganska tidiga i sin digitaliseringsresa. Vi ska jobba mer med relationer, hjälpa dem att förstå vilket behov de har och hur Kind kan hjälpa dem att lösa det, säger Jeanette Andersson.

Organisationen har i och med rekonstruktionen skalats ner och målet är nu att bolaget ska bli lönsamt inom de närmaste åren.

– Den vision vi har nu är inte att bygga ett riskkapital-case, utan att bygga ett hållbart bolag som tjänar pengar och omsätter några hundra miljoner kronor, säger Jeanette Andersson.

Mette Carlbom

E-hälsobolaget Engaging Solutions tvingades tidigare i år till en rekonstruktion då investeringarna uteblev. Med en ny vd byter nu bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.