torsdag 25 april 2024

inloggad som

Per Aspemar lämnar Sydsvensk Entreprenörfond

Per Aspemar, vd för Sydsvensk Entreprenörfond och ansvarig för Innovationsbron-ägda Teknoseed, lämnar Skånes innovationskluster för en chefsbefattning på TeliaSonera i Stockholm.

Per Aspemar kom till Teknoseed 2008, efter drygt tio år på olika ledningsposter inom Ericsson och Sony Ericsson. 2009 fick han även vd-skapet i nybildade Sydsvensk Entreprenörfond, där Innovationsbron ansvarar för driften.

Nu blir han istället ansvarig för Telias abonnemang och andra kunderbjudanden inom mobiltelefoni i Norden och Baltikum, till såväl privatpersoner som företag. Jobberbjudandet sammanföll med att arbetsbördan minskar i såddfinansieringsfonderna, menar Per Aspemar. Sydsvensk Entreprenörfond har bara några få nyinvesteringar kvar att göra, Teknoseed har inte gjort några sedan 2010.

Per Aspemar_liten— Det är som mest arbete i början av en fond när man nyinvesterar. Men att jag slutar på Sydsvensk Entreprenörfond kompenseras till viss del av att Marcus Skärbäck och Lars Persson på går upp i tid, säger Per Aspemar till Rapidus.

Lars Persson, i dag ansvarig för Sydsvensk Entreprenörfonds life science-investeringar, går in som tillförordnad vd från och med årsskiftet.

Sedan bildandet 1997 har Teknoseed investerat i ett 30-tal uppstartsbolag i södra Sverige. Kvar i portföljen i dag finns bland andra BoneSupport, Localize Direct och Scalado, där inkråmet sålts till Nokia för runt 300 miljoner kronor. Sydsvensk Entreprenörfond har 13 bolag i portföljen, däribland Alligator Bioscience, MagComp och Crossborder Technologies.

Erik Olausson

Per Aspemar, vd för Sydsvensk Entreprenörfond och ansvarig för Innovationsbron-ägda Teknoseed, lämnar Skånes innovationskluster för en chefsbefattning på TeliaSonera i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.