torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Emil Eriksson, vd för Lunicore, som idag möter Anna Kinberg Batra

Av vilken anledning besöker hon er?

emil_eriksson– Vi har bjudit in olika politiker för att vi vill visa upp vår verksamhet, så att de ska se och förstå kraften i oss unga studenter. Som Lunds universitets studentkonsultbolag är vi bron mellan utbildning och arbetsmarknad, och det vill vi prata om.

Vad hoppas ni få ut av besöket?

– Vi har en del frågor och förslag vi vill diskutera, exempelvis vet vi ju vad arbetsmarknaden efterfrågar och tycker inte alltid att man får med sig allt som krävs från skolan. Vi ser gärna att utbildningen blir mer anpassad efter arbetsmarknadens behov, att kopplingen mellan utbildning och arbetsmarknad stärks så man blir bättre rustad, det är det gapet som vi fyller idag. Det är också viktigt att kunna jobba extra vid sidan av studierna och att det är billigt att anställa unga.

2014 blev det all time high för Lunicore, vad hände?

– Vi växte väldigt mycket under 2014, från 45 till 65 anställda och omsättningen ökade från 3,6 miljoner till 5,3 miljoner kronor. Det här året har börjat bra och vi vill fortsätta växa i lagom takt och samtidigt leverera kvalitet. Mycket talar för att vi blev Nordens största studentdrivna konsultbolag 2014.

Vad skiljer Lunicore från andra studentkonsulter?

– Vi grundades av studenter och har universitetet via LU innovation som ägare, vilket inte är så vanligt. Oftast är de studentdrivna konsultbolagen privatägda eller ägda av kåren. För oss är det viktigt att ha universitetet bakom oss. Det ger en trovärdighet och tyngd och säkrar hög kvalitet.

Hur har Lunicore utvecklats om tio år?

– Lunicore startades av ekonomer och har i dag 18 utbildningar representerade, men de flesta konsulter är ekonomer, jurister, ingenjörer och samhällsvetare. Om tio år är vi mycket större och har konsulter från hela universitetet. Fördelen med bredden är att då finns det alltid något vi kan göra för ett företag, vi kan hjälpa fler och bättre om vi har fler kompetenser.

Anna Kinberg Batra är sedan januari partiledare för Moderaterna. Nu i veckan är det exakt ett år sedan hon gästade Rapidus frukostmöte i Lund. 

Jennie Lorentsson

Av vilken anledning besöker hon er? – Vi har bjudit in olika politiker för att vi vill visa upp vår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.