torsdag 25 april 2024

inloggad som

…och flyttar från Lund till Kina

Inom kort lämnar även professor Lars Samuelson Lund. Han flyttar till Hong Kong-grannen Shenzhen i Kina där han ska arbeta som professor på halvtid på Southern University of Science and Technology, SUSTech, och leda deras nya Research Centre för Nanoscience and Nanotechnology.

– Shenzhen är en ytterst het miljö för forskning och high-tech-utveckling. Jag blir Distinguished Professor och director för denna spjutspetssatsning inom nanoforskning. En central uppgift blir att skapa en excellensmiljö för forskning och utbildning och att arbeta med internationalisering i samverkan med Europa i allmänhet och med Sverige i synnerhet. Det kommer säkert bildas bryggor till ledande forskning i Sverige, inte minst till LU men även till Chalmers och KTH bland andra, säger Lars Samuelson till Rapidus.

Han skulle ha börjat sin nya tjänst den första januari men har inte kunnat åka utan vaccinering mot covid-19. Vid sidan av tjänsten vid SUSTech så behåller han en 20-procentig tjänst på Lunds universitet för att fortsätta med forskningen kring gallium-nitrid, GaN. Likaså behåller han sitt uppdrag i Hexagem, ett Ideon-företag som utvecklar GaN-teknik för kraftelektronik och microLEDs. Det är alltså en alternativ och konkurrerande teknik till den som utvecklats inom Glo.

Emiliano Strauss

Inom kort lämnar även professor Lars Samuelson Lund. Han flyttar till Hong Kong-grannen Shenzhen i Kina där han ska arbeta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.