fredag 1 mars 2024

inloggad som

Linus Wiebe lämnar LU Holding

LU Holdings vd och Lund universitets innovationsdirektör Linus Wiebe slutar till sommaren efter tio år. Hans sista anställningsdag är den 30 juni.

– Det finns massor kvar att göra med innovation på LU, men för min del känner jag mig klar. När jag började så lovade jag mig själv att stanna i minst fem år, då kändes det som en lång tid. Men jag har haft så roligt och vi har kommit så långt, säger Linus Wiebe till Rapidus.

Vad han ska göra efter sommaren är inte klart, men han behåller sin position som styrelseordförande i Malmöföretaget Eletive och som rådgivare åt Additudes holländska moderbolag ICT.

– Jag låter det ta lite tid, men jag drivs ju av att arbeta med bolag och projekt i den tidiga fasen. Om det är med investeringar, styrelsearbete eller operativt får vi se, jag känner ingen brådska, säger Linus Wiebe.

Under hans tio år på LU Holding och LU Innovation har både personalen och finansieringen tredubblats, från runt tio personer till 30. Samtidigt har inflödet av idéer enligt Linus Wiebe femdubblats tills runt 500 om året och balansräkningen i investeringsverksamheten har tiodubblats.

– Den riktiga behållningen är att få vara med när alla fantastiska entreprenörer byggt sina verksamheter. Jag träffade till exempel Leif och Jakob Dahlberg 2013 när Arthro Therapeutics bara var en idé. Nu tog de in 200 miljoner från Kinnevik…

Niclas Lindstrand

LU Holdings vd och Lund universitets innovationsdirektör Linus Wiebe slutar till sommaren efter tio år. Hans sista anställningsdag är den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.