måndag 6 maj 2024

inloggad som

Alligator kan ta in 483 miljoner: “Intresset är mycket stort”

Nära 200 miljoner kronor är säkrade av de 350 miljoner som Alligator Bioscience planerar ta in i listningsemission vid stundande notering på Stockholmsbörsen. Catella Fondförvaltning, Norron Asset Management och Investment Öresund har redan tecknat sig för 50 miljoner kronor vardera, och Johnson & Johnson för 5 miljoner dollar.

Per_Norlén– Intresset är mycket stort. Ytterligare ett dussintal köpare har visat intresse för att teckna större poster aktier. Med den stora efterfrågan vi ser så tidigt i processen känner vi oss väldigt trygga med att gå i mål, säger vd Per Norlén till Rapidus.

Alligator Bioscience presenterar emissionserbjudandet i Sverige, med början i Stockholm, och därefter även i USA och Europa. Några av de befintliga ägarna, Sunstone Life Science Ventures Fund II och Duba, säljer samtidigt en del av sitt innehav för att öka mängden tillgängliga aktier. Vid en fulltecknad emissionen kommer Alligators börsvärde uppgå till nästan 2,3 miljarder kronor.

Emissionen motsvarar 18,5 procent av bolagets totala antal aktier, om den fulltecknas. Erbjudandet öppnar på tisdagen och pågår fram till den 22 november, dagen innan aktien kan handlas på Stockholmsbörsen. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår emissionen till cirka 483 miljoner kronor. Pengarna ska användas för utveckling av bolagets läkemedelskandidater.

Alligator Bioscience utvecklar cancerläkemedel där kroppens eget immunförsvar används för att bekämpa tumören. Förra året slöts en licensaffär med Jenssen Biotech, en del av Johnson & Johnson-koncernen, som redan inbringat över 400 miljoner kronor till bolaget.

Alligator Bioscience grundades 2001 och har i dag omkring 35 anställda. Största ägare är Banque Internationale à Luxembourg, följt av danska Sunstone Capital. Johnson & Johnson-koncernen äger i dag cirka 7,4 procent av företaget.

Elisabet Ottosson

Nära 200 miljoner kronor är säkrade av de 350 miljoner som Alligator Bioscience planerar ta in i listningsemission vid stundande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.