torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Alligator kan ta in 483 miljoner: “Intresset är mycket stort”

Nära 200 miljoner kronor är säkrade av de 350 miljoner som Alligator Bioscience planerar ta in i listningsemission vid stundande notering på Stockholmsbörsen. Catella Fondförvaltning, Norron Asset Management och Investment Öresund har redan tecknat sig för 50 miljoner kronor vardera, och Johnson & Johnson för 5 miljoner dollar.

Per_Norlén– Intresset är mycket stort. Ytterligare ett dussintal köpare har visat intresse för att teckna större poster aktier. Med den stora efterfrågan vi ser så tidigt i processen känner vi oss väldigt trygga med att gå i mål, säger vd Per Norlén till Rapidus.

Alligator Bioscience presenterar emissionserbjudandet i Sverige, med början i Stockholm, och därefter även i USA och Europa. Några av de befintliga ägarna, Sunstone Life Science Ventures Fund II och Duba, säljer samtidigt en del av sitt innehav för att öka mängden tillgängliga aktier. Vid en fulltecknad emissionen kommer Alligators börsvärde uppgå till nästan 2,3 miljarder kronor.

Emissionen motsvarar 18,5 procent av bolagets totala antal aktier, om den fulltecknas. Erbjudandet öppnar på tisdagen och pågår fram till den 22 november, dagen innan aktien kan handlas på Stockholmsbörsen. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår emissionen till cirka 483 miljoner kronor. Pengarna ska användas för utveckling av bolagets läkemedelskandidater.

Alligator Bioscience utvecklar cancerläkemedel där kroppens eget immunförsvar används för att bekämpa tumören. Förra året slöts en licensaffär med Jenssen Biotech, en del av Johnson & Johnson-koncernen, som redan inbringat över 400 miljoner kronor till bolaget.

Alligator Bioscience grundades 2001 och har i dag omkring 35 anställda. Största ägare är Banque Internationale à Luxembourg, följt av danska Sunstone Capital. Johnson & Johnson-koncernen äger i dag cirka 7,4 procent av företaget.

Elisabet Ottosson

Nära 200 miljoner kronor är säkrade av de 350 miljoner som Alligator Bioscience planerar ta in i listningsemission vid stundande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.