måndag 29 april 2024

inloggad som

Klockan tickar för Spermosens

|  
|  

Spermosens kapitalbehov är stort och Lundabolaget behöver ta in drygt 40 miljoner kronor de närmsta åren. Vd Ulrik Nilsson är förtegen om framtiden.

Sent i fredags meddelade fertilitetsbolaget Spermosens att teckningskursen för teckningsoption av serie TO 2 fastställts till 0,84 kronor per aktie, vilket är i enlighet med optionsvillkoren. Teckningsperioden inleddes i dag, men frågan är om någon kommer nappa på erbjudandet. Spermosens aktiekurs står nämligen i dagsläge i cirka 0,50 kronor.

Hur ser Spermosens kapitalbehov ut och vad händer om pengarna inte kommer in?

– Jag är inne i en tyst period just nu då vi släpper en rapport den 9 februari och hänvisar därför frågor om Spermosens kapitalbehov och prognoser till vår senast släppta delårsrapport. Där finns kapitalbehovet för att vi ska nå kassaflödespositivitet beskrivet, säger bolagets vd Ulrik Nilsson till Rapidus.

I Spermosens senaste rapport skriver Ulrik Nilsson att styrelsen och ledningens bedömning är att bolaget behöver tillföras cirka 60 Mkr under perioden 2023–2025. Av detta fick Spermosens in 19 Mkr i en företrädesemission som genomfördes i januari förra året.

Spermosens är verksamma inom ett område som växer stadigt – behandling av ofrivillig barnlöshet. Bolaget fokuserar på manlig infertilitet och med dess diagnostikverktyg kan man mäta spermiers bindningsförmåga till kvinnans äggcell. Målet är att effektivisera IVF-behandlingar.

I år har bolagets aktie, som handlas på Spotlight Stock Market, gått ner med knappt 22 procent. Börsvärdet är 22,4 Mkr.

Rapidus har sökt Spermosens styrelseordförande Eva Nilsagård för en kommentar kring bolagets utveckling.

Martin Linderoth

Spermosens kapitalbehov är stort och Lundabolaget behöver ta in drygt 40 miljoner kronor de närmsta åren. Vd Ulrik Nilsson är förtegen om framtiden.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.