tisdag 27 februari 2024

inloggad som

… som pytsar in miljoner i cancerbolag

Reccan Diagnostics har tagit in 8,6 miljoner kronor i en nyemission. Bland andra har Sandberg Development gått in med pengar i Lundabolaget som utvecklar ett test för att upptäcka cancer i bukspottkörteln.

Sandberg Development och Strandberg Kapitalförvaltning har tillsammans gått in med två tredjedelar av kapitalet i den aktuella nyemissionen. Även nuvarande ägare samt företagets vd och tekniska chef deltog i kapitalanskaffningsrundan.

– Pengarna ska användas till att slutföra de sista stegen inför en CE-märkning av bolagets test som möjliggör tidig diagnos av cancer i bukspottkörteln, en cancerform med hög dödlighet. Vår plan är att efter kliniska studier lansera testet under nästa år, säger Reccans vd Malin Bornschein, som syns i bilden tillsammans med grundaren Roland Andersson.

Bolaget är antaget till Smiles inkubatorprogram.

Martin Linderoth

Reccan Diagnostics har tagit in 8,6 miljoner kronor i en nyemission. Bland andra har Sandberg Development gått in med pengar i Lundabolaget som utvecklar ett test för att upptäcka cancer i bukspottkörteln.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad