tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Malmöduo vill demokratisera fastighetsägandet

|  
|  ,

Startupföretaget Sliceon utvecklar en digital plattform för att göra fastighetsinvesteringar mer tillgängliga för allmänheten. Genom samarbete med fastighetsägare ska aktörer med mindre kapital få möjlighet att köpa andelar av fastigheter i form av “tokens”, det vill säga digitala polletter baserade på blockkedjeteknik.

Grundarna Tarik Bajagilovic och Miranda Trang fick idén till företaget under ett event på Startup Bar. Tarik insåg då att han kunde förena sitt intresse för blockkedjor med lösningar inom fastighetssektorn.

– I dagsläget gör ingen det vi gör i Sverige. Vi vill vara först med att demokratisera fastighetsbranschen. Att investera i fastigheter borde vara tillgängligt för alla oavsett socioekonomisk bakgrund, säger Tarik Bajagilovic.

Miranda Trang har tidigare arbetat non-fungible tokens (NFT); en särskild typ av kryptoteknik som bland annat används som ägarbevis vid försäljning av digitala varor. Varje token motsvarar en unik del i en blockkedja som skapar ett slags digitalt fingeravtryck som gör att varans autenticitet kan verifieras.

Sliceons blockkedjeteknologi är fortfarande under utveckling, men duon ska plattformen generera intäkter via transaktionsavgifter. Målgruppen spänner från individuella investerare till stora institutioner, då ambitionen är att öppna upp fastighetsmarknaden för ett diversifierat spektrum av investerare.

Vad har ni för utmaningar framför er?

– Främst att öka medvetenheten och förståelsen för tokenisering. Även om det här kommer innebära vissa trösklar så kommer det också frigöra mer likviditet när fler kan vara med och investera, säger Tarik Bajagilovic.

Cajsa Jonasson

De utvecklar en digital plattform för att göra fastighetsinvesteringar mer tillgängliga för allmänheten – med hjälp av blockkedjeteknik.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad