fredag 12 april 2024

inloggad som

Utmanarna satsar sig ur fastighetskrisen

|  
|  

Mitt i rådande kris för nybyggnadsmarknaden planerar fastighetsbolaget Easy Depot i Malmö för expansion och sätter igång ett nytt bygge.

Easy Depot utvecklar det man kallar ”business-parker”, det vill säga områden med lokaler för småföretagare. Varje hyresgäst har alltså sin egen lokal och därutöver erbjuder Easy Depot gemensamma ytor som restaurang och konferensrum. Första parken ligger i Löddeköpinge och är fullt uthyrd.

– Våra hyresgäster är en blandning av e-handelsbolag, som till exempel behöver yta för ompackning och packning, enklare tillverkningsverksamheter och byggföretag. Vi riktar oss alltså till småföretagare som behöver mer yta än bara ett skrivbord och bygger våra business-parker på logistiskt strategiska platser, med närhet till bra service, säger Sofia Wäborg, Easy Depots vd, och fortsätter:

– Det finns i dag ingen annan som erbjuder ett liknande koncept utan bindingstid. Företag behöver oftast antingen skriva hyresavtal på minst ett år eller köpa egna lokaler. Det gör att många väljer att stanna hemma och det är dem vi riktar oss till.

Hon startade bolaget tillsammans med Klara Bo-grundarna Mats Johansson, Anders Pettersson och Lennart Sten. 2022 anslöt sig Doxa, med Greg Dingizian, till satsningen och investerade i en nyemission som tillförde bolaget 80 miljoner kronor.

Easy Depots andra bygge ligger i Rosersberg i närheten av Arlanda i Stockholm och ska stå klart under året. Dessutom har Malmöbolaget köpt mark i Uppsala till sitt tredje projekt.

– Det har varit fantastiskt bra att ha kapital i dessa tider. Generellt har det inte skett så mycket transaktioner, avståndet mellan köpare och säljare är ofta för stort. Det har gjort att utbudet nu är större. Vi satsar och letar ny mark precis enligt planen och bygger upp vårt koncept för att sedan kunna gasa på flera orter samtidigt, säger Sofia Wäborg.

Easy Depot värvade nyligen Adriana Azinovic för att leda denna konceptutveckling. Hon tar plats i ledningsgruppen som nu utgörs av fyra kvinnor: Affärsutvecklingschef Lulu Gylleneiden, ekonomichef Cecilia Strandberg och Sofia Wäborg.

– Det var inte ett självändamål att bara värva kvinnor. Det blev bara så eftersom vi alla har lång erfarenhet från fastighetsbranschen och kompletterar varandra på ett bra sätt.

Från vänster: Adriana Azinovic, Cecilia Strandberg, Sofia Wäborg, Lulu Gylleneiden

Emiliano Strauss

Mitt i rådande kris för nybyggnadsmarknaden planerar fastighetsbolaget Easy Depot i Malmö för expansion och sätter igång ett nytt bygge.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.