torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nytt Malmöbolag utvecklar spelplattform för läromedel

|  
|  

En plattform som lärare kan använda för att bygga egna utbildningsspel baserade på undervisningsmaterial. Det är affärsidén bakom HappiPapi som drivs av entreprenörerna Patrick Larsson och Jens Ode. Plattformen, som består av färdiga mallar för korsord, quiz och andra spel, är i dag gratis att använda.

– Vår ambition är att gå ut och marknadsföra plattformen. Det är ett ”numbers game”. Ju fler som använder den desto mer innehåll kommer att skapas, säger Patrick Larsson till Rapidus.

Duon har jobbat med teknikutveckling inom spelbranschen under många år, först som digitala komplement till traditionella brädspel och senare som appar till läsplattor, telefoner och datorer.

– Vi hade själva små barn och insåg att ”learning by gaming” var att föredra framför läroböcker. Redan när Apple släppte sin första iPad var vi tidigt ute och skissade på appar. I början var det lätt att tjäna pengar, men när konkurrensen hårdnade bestämde vi oss för att sadla om mot en plattformslösning i stället, säger Patrick Larsson.

Happi Games, som plattformen heter, vänder sig till användare både i Sverige och utomlands. Användargränssnittet finns på engelska, svenska och norska, medan spelen finns på ett tjugotal språk. Patrick Larsson och Jens Ode driver bolaget som ett hobbyprojekt vid sidan av sina arbeten som IT-konsulter. HappiPapis inkomster kommer i dag främst från att sälja egna spelappar, men med tiden hoppas de plattformen kan bli lukrativ.

– Just nu handlar det om att bygga upp en användarbas. Med tiden kommer vi kanske att bygga in professionellt content som vi vill ta betalt för. Vi är fortfarande ett bolag som vill tjäna pengar, säger Patrick Larsson.

Sara Nkwe Assarsson

En plattform som lärare kan använda för att bygga egna utbildningsspel baserade på undervisningsmaterial. Det är affärsidén bakom HappiPapi som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.