måndag 15 juli 2024

inloggad som

Fsport minskar förlusten

|  
|  

Helsingborgsbolaget Fsport har gjort ytterligare en nyemission och bytt vd. Dessutom syns resultat av kostnadsbesparingar, i senaste kvartalsrapporten minskade förlusten.

Fsport är ett spelplattformsbolag med svensk spellicens, som levererar mobila sportspel på en egenutvecklad plattform. Bolaget satsar framför allt på spelformen Daily Fantasy Sports (DFS), som är väletablerad i Nordamerika. Den går ut på att deltagarna tar ut fantasilag med verkliga sportutövare, vars faktiska prestationer under en match ligger till grund för en poängtävling mellan deltagarna.

Utvecklingen har kostat. Den samlade förlusten 2017-2022 är 77,5 Mkr varav 19,1 Mkr under 2022 då omsättningen nådde 3,2 Mkr.

En företrädesemission under våren 2023 gav cirka 6,5 Mkr efter emissionskostnader, pengar som ska användas för marknadsföring. Antalet aktier mer än fördubblades genom emissionen och för dem som inte deltog innebar det en utspädningseffekt om 59,3 procent av röster och kapital i bolaget.

Största ägare är nätmäklaren Avanzas kunder genom Avanza Pension med 46,5 procent medan entreprenören Özkan Ego, bland annat medgrundare av Qiiwi Games, som genom två bolag äger 22,7 %. Börsvärdet är i skrivande stund 10,9 Mkr.

Den 1 augusti tog Joel Hinz över som vd efter Staffan Lindgren. Fsport har avböjt att kommentera kvartalsrapporten till Rapidus. I halvårsrapporten skriver han:

“Kostnadsbesparingsprogrammet som initierades i slutet av 2022 utökades under andra kvartalet 2023 genom ytterligare organisatoriska justeringar, i syfte att minska kostnadsmassan.”

Första halvåret 2023 minskade rörelseförlusten i EBITDA till -3 Mkr (-7,5 Mkr).I rapporten lyfts även att Fsport beviljats nytt tillstånd för spelprogramvara av Spelinspektionen.

Fsport lanserade nyligen Hockeystakes(punkt)com för den nordamerikanska marknaden. Det är en del av bolagets mediaverksamhet där man tjänar pengar på att driva trafik till spelbolag, bland annat via trav- och 1×2(punkt)se. Hockeystakes ses som första steget i en internationell expansion.

Sölve Dahlgren

Helsingborgsbolaget Fsport har gjort ytterligare en nyemission och bytt vd.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.