onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Nya investerare i skånskt ordspel

|  
|  

Spelbolaget Undone Games, med ordspelet Letterme, får in nya delägare genom en nyemission som värderar det ett år gamla företaget till 20 miljoner kronor.

– Vi har släppt spelet in Sverige och England. Nu är det dags att gasa med marknadsföring. Ordspelsintresserade människor måste få reda på att spelet finns, säger Anna Bostam som är vd och medgrundare till Undone Games.

Det är en blygsam summa på 1,5 Mkr som bolaget nu får in genom investeringar från Nordic Game Ventures, tidigare investerare i bolaget och nu med ett ägande på 17,5 procent, men också kanske lite otippat Ericsson- och Vestas-veteranen Bert Nordberg, samt ett kvinnligt investerarnätverk med namnet Women Investing Networking Group, Wing.

– Bert Nordberg är inte gamer i traditionell mening, men han personifierar målgruppen för vårt spel, personer över 40 år. Kontakten med honom kommer från Eleni Croström som är verksam i Wing. Bert kom till vårt kontor i Malmö och gillade vad han såg, fortsätter Anna Boström.

Hon hoppas även att få ett lån från Almi på motsvarande summa. 3 Mkr ska räcka till att ta Letterme till fler marknader, inte minst USA.

– Vi ska vara på bokmässor, marknadsföra oss digitalt och köpa helsidesannonser i korsordstidningar. Det är ju inte direkt de vanliga arenorna för marknadsföring av mobilspel.

De tre grundarna av Undone Games äger alltjämt över 70 procent av bolaget. De tre är Anna Bostam, Annika Frankel och David Birde. De tre driver sedan tidigare reklambyrån Birdofrankel tillsammans.

– I dagsläget jobbar vi ungefär halvtid med byrån och halvtid med spelet. Men vi hoppas på positivt kassaflöde från spelet innan nyår. Då kommer vi fokusera helt på spelet, säger Anna Boström.

Gunnar Wrede

Spelbolaget Undone Games, med ordspelet Letterme, får in nya överraskande delägare.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad