onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Stor matchmaking markerar starten för ny First Tuesday-satsning

Ett stort finansiellt matchmakingmöte i Köpenhamn torsdagen 2 november markerar starten för ett nytt strategiskt steg i First Tuesdays aktiviteter i Norden.

Tillsammans med affärsplanstävlingen Venture Cup Öresund arrangeras då ”Investors Forum” i Köpenhamn, där utvalda entreprenörer får chans att möta en större grupp riskkapitalister. Platsen för arrangemanget blir troligen Axeltorv mittemot Tivoli.

First Tuesday utvidgar därmed sin roll från att vara en ren nätverksbyggande organisation till att framöver även skapa direkta finansiella matchmakingforum inom den nya ekonomin.

— Vi räknar framöver med att också ordna mycket fokuserade arrangemang, där vi arbetar med specifika ämnen inom finansiell matchmaking för mindre grupper, säger Erik Lund på First Tuesday till Rapidus.

I slutet av denna vecka skickas inbjudningar till ”Investors Forum” ut till 50-60 riskkapitalister, privata investerare och finansiella rådgivare. Inför mötet kommer First Tuesday och Venture Cup Öresund att välja ut 10-15 spännande start-ups från sina respektive nätverk. Riskkapitalisterna får sedan boka möten med de entreprenörer de är mest intresserade av.

För Venture Cup Öresund, som just har haft deadline för sista tävlingsetappen, blir investerarmötet en chans att hjälpa de bästa tävlingsbidragen vidare på vägen.

— Meningen är att det ska bli en kick-start för deras företag när de får möjlighet att möta investerare, säger Kristian Nielsen på Venture Cup Öresund och utlovar liknande arrangemang efter kommande tävlingsomgångar.

Erik Lund på First Tuesday berättar att samarbetet med Venture Cup Öresund kommer att fortsätta, men att finansiell matchmaking i regi av First Tuesday kommer att erbjudas i hela Skandinavien, så att First Tuesday-nätverken i övriga Norden också får nytta av initiativet från Köpenhamn.

Ett stort finansiellt matchmakingmöte i Köpenhamn torsdagen 2 november markerar starten för ett nytt strategiskt steg i First Tuesdays aktiviteter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.