fredag 29 mars 2024

inloggad som

Ulf Liljedahl ny vd på Volito i Malmö

Ulf LiljedahlUlf Liljedahl blir ny vd för miljardkoncernen Volito i Malmö. Han lämnar närmast jobbet som finanschef på börsnoterade Husqvarna. Innan dess jobbade han på Cardo och Alfa Laval.

Ulf Liljedahl, boende i Eslöv, ersätter den 1 mars nästa år Johan Lundsgård som går i pension och lämnar vd-posten på Volito efter fem år.

Investmentkoncernen Volito ägs till största delen av finansmannen Karl-Axel Granlund och sysslar primärt med fastigheter, flygleasing och industriföretagande. Till det kommer ett antal strategiska innehav i kända bolag som Peab och Finnveden Bulten.

Johan Lundsgård kommer dock inte lämna Granlundsfären helt.

— Jag kommer bland annat sitta kvar i styrelsen för Finnveden Bulten där Volito är stor ägare. Men nu är jag 61 och ska ägna mig åt lite andra intressen. Bland annat driver jag en skogsgård i Markaryd, säger Johan Lundsgård till Rapidus.

Totalt har Volitokoncernen ett justerat eget kapital på 1,3 miljarder kronor.

Kristian Svensson


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]