Sharkmob når anställningstak

Spelbolaget Sharkmob i Malmö – som ännu inte avslöjat detaljer kring sitt spel – har vuxit till att sysselsätta runt 55 personer.

– Det var vårt tak från början med det projektet vi har nu. Vi har tre tjänster ute, det är behov som uppstått längs vägen. Under nuvarande omständigheter kommer vi inte växa mer. Det är också ungefär vad den här lokalen kan hantera nu, säger Sharkmobs kommunikationsansvarige Martin Hultberg till Rapidus.

Bolaget är fortsatt förteget med detaljer kring det pågående spelprojektet. Det handlar om ett actionspel riktat till personer över 17 år. Spelet byggs i Unreal Engine och ska kunna spelas på konsoler som PS4 och Nintendo, men exakt vilken eller vilka är ännu inte känt. Martin Hultberg är tydlig med att det inte handlar om VR.

I framtiden planerar Sharkmob att driva två projekt löpande parallellt. Finansieringen av den pågående spelutvecklingen är täckt via ett avtal med ett hittills hemligt förlag. Bolaget har från start rest 20 miljoner kronor från bland annat LMK Forward och Hilding Anders förre ordförande Anders Pettersson.

Sharkmob grundades 2016 av ett gäng chefer från Massive Entertainment.

Emily Binks

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: