tisdag 18 juni 2024

inloggad som

Sharkmob når anställningstak

Spelbolaget Sharkmob i Malmö – som ännu inte avslöjat detaljer kring sitt spel – har vuxit till att sysselsätta runt 55 personer.

– Det var vårt tak från början med det projektet vi har nu. Vi har tre tjänster ute, det är behov som uppstått längs vägen. Under nuvarande omständigheter kommer vi inte växa mer. Det är också ungefär vad den här lokalen kan hantera nu, säger Sharkmobs kommunikationsansvarige Martin Hultberg till Rapidus.

Bolaget är fortsatt förteget med detaljer kring det pågående spelprojektet. Det handlar om ett actionspel riktat till personer över 17 år. Spelet byggs i Unreal Engine och ska kunna spelas på konsoler som PS4 och Nintendo, men exakt vilken eller vilka är ännu inte känt. Martin Hultberg är tydlig med att det inte handlar om VR.

I framtiden planerar Sharkmob att driva två projekt löpande parallellt. Finansieringen av den pågående spelutvecklingen är täckt via ett avtal med ett hittills hemligt förlag. Bolaget har från start rest 20 miljoner kronor från bland annat LMK Forward och Hilding Anders förre ordförande Anders Pettersson.

Sharkmob grundades 2016 av ett gäng chefer från Massive Entertainment.

Emily Binks

Spelbolaget Sharkmob i Malmö – som ännu inte avslöjat detaljer kring sitt spel – har vuxit till att sysselsätta runt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Magle på köparstråt

    Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.