torsdag 25 april 2024

inloggad som

Sharkmob når anställningstak

Spelbolaget Sharkmob i Malmö – som ännu inte avslöjat detaljer kring sitt spel – har vuxit till att sysselsätta runt 55 personer.

– Det var vårt tak från början med det projektet vi har nu. Vi har tre tjänster ute, det är behov som uppstått längs vägen. Under nuvarande omständigheter kommer vi inte växa mer. Det är också ungefär vad den här lokalen kan hantera nu, säger Sharkmobs kommunikationsansvarige Martin Hultberg till Rapidus.

Bolaget är fortsatt förteget med detaljer kring det pågående spelprojektet. Det handlar om ett actionspel riktat till personer över 17 år. Spelet byggs i Unreal Engine och ska kunna spelas på konsoler som PS4 och Nintendo, men exakt vilken eller vilka är ännu inte känt. Martin Hultberg är tydlig med att det inte handlar om VR.

I framtiden planerar Sharkmob att driva två projekt löpande parallellt. Finansieringen av den pågående spelutvecklingen är täckt via ett avtal med ett hittills hemligt förlag. Bolaget har från start rest 20 miljoner kronor från bland annat LMK Forward och Hilding Anders förre ordförande Anders Pettersson.

Sharkmob grundades 2016 av ett gäng chefer från Massive Entertainment.

Emily Binks

Spelbolaget Sharkmob i Malmö – som ännu inte avslöjat detaljer kring sitt spel – har vuxit till att sysselsätta runt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.