Konkurrens fick Sharkmob att expandera till London

Det var konkurrens om spelutvecklare som fick Malmöbolaget Sharkmob att öppna ett kontor i London. Bolaget har dubblat antalet anställda det senaste året och släpper inom kort sitt första spel. – Malmö har blivit en stor hub för spel, men det innebär också en stor konkurrens om arbetskraft. Istället för att lägga alla ägg i… Läs mera »

Sharkmob expanderar

Stena Fastigheter har enligt ett pressmeddelande skrivit ett nytt hyresavtal med Sharkmob i Malmö. Spelutvecklarnas lokalyta hos Stena går så från 500 kvadratmeter till 3.000. Sharkmob grundades 2017 av ett gäng avhoppade Massive-chefer och har sedan dess växt till cirka 100 anställda. Tidigare i år förvärvades bolaget av kinesiska speljätten Tencent Holdings. Vilket spel Sharkmob… Läs mera »

Analys: Var rädda om de skånska spelutvecklarna!

Kort sagt: Sharkmob blir kinesiskt – men stannar i Malmö. Det är inte det sista stora uppköpet i Malmös stekheta spelvärld. Men lika snabbt som det skånska spelundret uppstått kan det försvinna om inte bolagen känner att förutsättningarna är rätt. Företagen är högvilt, inte bara för större bolag utan också för andra kommuner. Av Niclas… Läs mera »

Sharkmob når anställningstak

Spelbolaget Sharkmob i Malmö – som ännu inte avslöjat detaljer kring sitt spel – har vuxit till att sysselsätta runt 55 personer. – Det var vårt tak från början med det projektet vi har nu. Vi har tre tjänster ute, det är behov som uppstått längs vägen. Under nuvarande omständigheter kommer vi inte växa mer…. Läs mera »

Skånes spelkluster ändrar karaktär

Kort sagt: Från att ha varit ett ormbo av små, egensinniga spelutvecklingsbolag börjar Malmö allt mer präglas av så kallade AAA-produktioner – stora, bombastiska spel som i regel tar flera år att utveckla men kan ge miljardintäkter om de slår. Mycket pekar på att Avalanche kommer spä på trenden. Av Erik Olausson, chefredaktör Illusion Labs, Mediocre, Simogo,… Läs mera »

Sharkmob möblerar om i styrelsen

Malmöbaserade Sharkmob värvar Kristofer Westergren till ordförandeposten. Han tar över efter IT-entreprenören Fredrik Alstierna, som var med och startade upp spelbolaget. Delägaren Anders Petterssons son Vilhelm Pettersson tar samtidigt plats som ledamot. Kristofer Westergren är partner och grundare av Corpura Fondkommission i Stockholm och har tidigare även arbetat på Sedermera Fondkommission. – Kristofer Westergren har… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: