tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Spelbolaget Planeto avvecklat

Spelbolaget Planeto i Malmö har kastat in handduken. Bolaget avvecklades redan i början av 2018 uppger Planetos grundare Martin Walfisz för Rapidus.

– Det var ingen konkurs eller så, men vi fick helt enkelt inte snurr på vår idé om frågesport för olika varumärken och företag. Så vi bestämde oss för att avveckla företaget under ordnade former, förklarar Martin Walfisz.

2012 gick Bonnier in som delägare i Planeto och 2015 övergick hela bolaget i Bonniers ägo. 2016 året köpte Martin Walfisz dock tillbaka företaget för att återigen driva det i egen regi.

Martin Walfisz är en veteran på den nordiska spelscenen. Redan år 1997 grundade han spelstudion Massive Entertainment där han stannade kvar som vd fram till 2009.

Senast Rapidus uppmärksammade Planeto var i mars 2017, då bolaget tog in två miljoner kronor från tre delägare. Enligt dåvarande vd:n Sara Sterner skulle pengarna gå till att fortsätta rulla ut de första apparna.

Planeto har bland annat utvecklat spelplattformen Quizima som är en serie bildbaserade frågesportappar. I kundportföljen fanns till exempel Illustrerad Vetenskap och Nordisk Film. 2017 hade Planeto åtta anställda.

Magnus Erlandsson

Spelbolaget Planeto i Malmö har kastat in handduken. Bolaget avvecklades redan i början av 2018 uppger Planetos grundare Martin Walfisz […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad