Fler padel-profiler till afrikansk satsning

Kim Olsson och tidigare NHL-proffset Andreas Lilja, grundarna till skånska Padel Crew, blir Padel Africas nya delägare när de nu går in med två miljoner kronor i bolaget. Padel Africa, som är ett dotterbolag till skånsk-danska Bambwa Group, tar in 15 miljoner för att lansera sporten i ett antal afrikanska länder och har hittills säkrat 40 procent. 

– Vi håller på att planera en turné för att presentera projektet till fler investerare, intresset är stort. I och med konsolideringen av padel i Sverige har det skapats nya möjligheter att utveckla affären och skapa nya värden. Det kräver att man fokuserar mer på gemenskapen kring sporten, säger Bambwas vd Michael Mathiesen. 

Padel Crew förvärvades våren 2021 av Padel United, som ett år senare gick ihop med PDL Group, grundat av bland andra Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman. Koncernen PDL Padel United blev därmed störst i Sverige med över 100 padelhallar. 

Även om efterfrågan har sjunkit något sedan pandemins rekordnivåer i Sverige så fortsätter sporten att generera stora summor. Enligt Michael Mathiesen är dock affärsmöjligheterna med padel inte uttömda ens i stora marknader som Sverige.

– Hittills har det varit rena Klondike i Sverige. Det har bara varit att bygga nya banor och casha in på bokningar, man har inte haft så mycket känsla för affärsutveckling. Det är till exempel slående att padel ännu inte är en publiksport i Sverige, det finns inga stjärnor eller idoler, trots att det är en av de största sporterna i landet, säger han. 

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: