torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Fler padel-profiler till afrikansk satsning

|  ,
|  

Kim Olsson och tidigare NHL-proffset Andreas Lilja, grundarna till skånska Padel Crew, blir Padel Africas nya delägare när de nu går in med två miljoner kronor i bolaget. Padel Africa, som är ett dotterbolag till skånsk-danska Bambwa Group, tar in 15 miljoner för att lansera sporten i ett antal afrikanska länder och har hittills säkrat 40 procent. 

– Vi håller på att planera en turné för att presentera projektet till fler investerare, intresset är stort. I och med konsolideringen av padel i Sverige har det skapats nya möjligheter att utveckla affären och skapa nya värden. Det kräver att man fokuserar mer på gemenskapen kring sporten, säger Bambwas vd Michael Mathiesen. 

Padel Crew förvärvades våren 2021 av Padel United, som ett år senare gick ihop med PDL Group, grundat av bland andra Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman. Koncernen PDL Padel United blev därmed störst i Sverige med över 100 padelhallar. 

Även om efterfrågan har sjunkit något sedan pandemins rekordnivåer i Sverige så fortsätter sporten att generera stora summor. Enligt Michael Mathiesen är dock affärsmöjligheterna med padel inte uttömda ens i stora marknader som Sverige.

– Hittills har det varit rena Klondike i Sverige. Det har bara varit att bygga nya banor och casha in på bokningar, man har inte haft så mycket känsla för affärsutveckling. Det är till exempel slående att padel ännu inte är en publiksport i Sverige, det finns inga stjärnor eller idoler, trots att det är en av de största sporterna i landet, säger han. 

Emiliano Strauss

Kim Olsson och tidigare NHL-proffset Andreas Lilja, grundarna till skånska Padel Crew, blir Padel Africas nya delägare när de nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]