onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Fler padel-profiler till afrikansk satsning

|  ,
|  

Kim Olsson och tidigare NHL-proffset Andreas Lilja, grundarna till skånska Padel Crew, blir Padel Africas nya delägare när de nu går in med två miljoner kronor i bolaget. Padel Africa, som är ett dotterbolag till skånsk-danska Bambwa Group, tar in 15 miljoner för att lansera sporten i ett antal afrikanska länder och har hittills säkrat 40 procent. 

– Vi håller på att planera en turné för att presentera projektet till fler investerare, intresset är stort. I och med konsolideringen av padel i Sverige har det skapats nya möjligheter att utveckla affären och skapa nya värden. Det kräver att man fokuserar mer på gemenskapen kring sporten, säger Bambwas vd Michael Mathiesen. 

Padel Crew förvärvades våren 2021 av Padel United, som ett år senare gick ihop med PDL Group, grundat av bland andra Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman. Koncernen PDL Padel United blev därmed störst i Sverige med över 100 padelhallar. 

Även om efterfrågan har sjunkit något sedan pandemins rekordnivåer i Sverige så fortsätter sporten att generera stora summor. Enligt Michael Mathiesen är dock affärsmöjligheterna med padel inte uttömda ens i stora marknader som Sverige.

– Hittills har det varit rena Klondike i Sverige. Det har bara varit att bygga nya banor och casha in på bokningar, man har inte haft så mycket känsla för affärsutveckling. Det är till exempel slående att padel ännu inte är en publiksport i Sverige, det finns inga stjärnor eller idoler, trots att det är en av de största sporterna i landet, säger han. 

Emiliano Strauss

Kim Olsson och tidigare NHL-proffset Andreas Lilja, grundarna till skånska Padel Crew, blir Padel Africas nya delägare när de nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]

  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Klubbarna kämpar för ekonomin i Superettan

    Superettan i fotboll ger betydligt lägre tv-intäkter än Allsvenskan. Så här löser de skånska klubbarna Helsingborgs IF, Trelleborgs FF och Landskrona BoIS utmaningen.

  • I år ska MFF fylla kassan

    Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

  • Danskt hygge över Sveriges nedgång

    Sverige är i fritt fall. Det konstaterar danska journalister när de granskar Sveriges ekonomi, invandring och kriminalitet. Danskarna förundras över hur så mycket kunde gå så fel i det land som de har varit så avundsjuka på i många år. Rapidus korrepondent i Danmark Keld Broksø har gått igenom den nya danska mediebilden av Sverige.

  • Special: Helgernas nyhetssvep

    Har du haft fullt upp med matförberedelser, shopping och långväga släktingar? Ingen fara, Rapidus är tillbaka och har gjort ett svep med några av de hetaste nyheterna från det skånska näringslivet.

  • Börja satsa, sluta spara

    Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

  • Näringslivets önskelista

    Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

  • På väg mot hållbarhet

    Tetra Pak med Sverigechefen Marie Sandin har 50-faldigat hållbarhetsinvesteringarna på fem år.