fredag 1 mars 2024

inloggad som

Svenska änglar går in i Mathiesens nybygge

Danska Partybox har nyligen bytt namn till Evendo och just rest nio miljoner danska kronor från 13 affärsänglar, däribland svenskarna Jesper Jelmteg och Jan Dahlqvist.

Idén bakom Evendo är att skapa en digital marknadsplats för å ena sidan fest- och eventarrangörer och å andra sidan kunder – företag som privata – som vill arrangera, köpa eller boka. Bolaget vill vara som booking.com fast för fester och event. 

Hittills har grundare och vd Kasper Kjærbye Larsen själv investerat sex miljoner danska kronor i Evendo som har kontor i Köpenhamn med 13 medarbetare. Med de nya nio miljonerna blir den totala investeringen i bolaget hittills 15 miljoner danska kronor.

Utöver det är danska finansrådgivningsbolaget Translution Capital anlitade för att skaffa en större huvudinvesterare som kan få Evendo in på amerikanska marknaden. De två drivande personerna bakom Evendo är Kasper Kjærbye Larsen och Michael Mathiesen.

– Vi är mycket optimistiska eftersom vi nu börjat få de riktiga kunderna, säger Kasper Kjærbye Larsen och nämner bland annat den stora Köpenhamnska hotellkedjan Arp-Hansen, och några hundra matställen.

Bolaget bildades 2014 under namnet Partybox. Målet är utöver etablering i USA innan slutet av 2017 också att finnas i 11 europeiska länder, däribland Sverige. Kasper Kjærbye Larsen nämner själv nya, svenska investerare som Jesper Jelmteg och Jan Dahlquist.

Kasper Kjærbye Larsen har ett förflutet från Sitecore, gobike.com och Stredgeboard, Zurff, Profui och Danbit Holding Ltd. Och Michael Mathiesen är känd från Merkantildata, Raymio, 2M Digital Value och Environment Solutions.

Keld Broksø

Danska Partybox har nyligen bytt namn till Evendo och just rest nio miljoner danska kronor från 13 affärsänglar, däribland svenskarna Jesper Jelmteg och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.