tisdag 9 juli 2024

inloggad som

…och bjuder in investerare

|  
|  

Inför lanseringen av två padelcenter ska nu Padel Africa ta in 15-20 miljoner kronor, baserat på en bolagsvärdering på 30 miljoner kronor före emissionen. Lejonparten ska komma från en grupp kapitalstarka privata investerare, men Michael Mathiesen öppnar även dörren för mindre delägare. Detta genom att starta ett partnerföretag som ska deläga Padel Africa. 

– Jag har fått väldigt många förfrågningar och vill gärna inkludera alla som är intresserade. Genom den här konstruktionen kan vi ta emot investeringar på mellan 1.000 och 10.000 euro, säger Michael Mathiesen, grundare av Bambwa och Padel Africa. 

Padel Africa har formulerat ett mål om att minst tre afrikanska länder ska delta i padelns olympiska premiär som väntas bli vid OS 2028. Bolaget ser därför positivt på en eventuellt ökad konkurrens, till exempel från Africa Padel, ett annat konsortium bestående av svenska och sydafrikanska entreprenörer och profiler. Africa Padel har i dag flera padelcenter runt om i Sydafrika. 

– Det är riktigt duktiga människor som jag är övertygad om att vi kan ha ett bra samarbete med. Vi har trots allt ett mycket stort intresse av att många andra padel-operatörer kommer så att den enorma potentiella marknaden kan utvecklas så snabbt som möjligt, säger Michael Mathiesen. 

Emiliano Strauss

Inför lanseringen av två padelcenter ska nu Padel Africa ta in 15-20 miljoner kronor, baserat på en bolagsvärdering på 30 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Fetast plånbok vinner

  Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

 • Glad påsk!

  Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]

 • Damfotboll en svår affär

  Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

 • Klubbarna kämpar för ekonomin i Superettan

  Superettan i fotboll ger betydligt lägre tv-intäkter än Allsvenskan. Så här löser de skånska klubbarna Helsingborgs IF, Trelleborgs FF och Landskrona BoIS utmaningen.

 • I år ska MFF fylla kassan

  Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

 • Danskt hygge över Sveriges nedgång

  Sverige är i fritt fall. Det konstaterar danska journalister när de granskar Sveriges ekonomi, invandring och kriminalitet. Danskarna förundras över hur så mycket kunde gå så fel i det land som de har varit så avundsjuka på i många år. Rapidus korrepondent i Danmark Keld Broksø har gått igenom den nya danska mediebilden av Sverige.

 • Special: Helgernas nyhetssvep

  Har du haft fullt upp med matförberedelser, shopping och långväga släktingar? Ingen fara, Rapidus är tillbaka och har gjort ett svep med några av de hetaste nyheterna från det skånska näringslivet.

 • Börja satsa, sluta spara

  Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

 • Näringslivets önskelista

  Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

 • På väg mot hållbarhet

  Tetra Pak med Sverigechefen Marie Sandin har 50-faldigat hållbarhetsinvesteringarna på fem år.