måndag 2 oktober 2023

inloggad som

…och bjuder in investerare

|  
|  

Inför lanseringen av två padelcenter ska nu Padel Africa ta in 15-20 miljoner kronor, baserat på en bolagsvärdering på 30 miljoner kronor före emissionen. Lejonparten ska komma från en grupp kapitalstarka privata investerare, men Michael Mathiesen öppnar även dörren för mindre delägare. Detta genom att starta ett partnerföretag som ska deläga Padel Africa. 

– Jag har fått väldigt många förfrågningar och vill gärna inkludera alla som är intresserade. Genom den här konstruktionen kan vi ta emot investeringar på mellan 1.000 och 10.000 euro, säger Michael Mathiesen, grundare av Bambwa och Padel Africa. 

Padel Africa har formulerat ett mål om att minst tre afrikanska länder ska delta i padelns olympiska premiär som väntas bli vid OS 2028. Bolaget ser därför positivt på en eventuellt ökad konkurrens, till exempel från Africa Padel, ett annat konsortium bestående av svenska och sydafrikanska entreprenörer och profiler. Africa Padel har i dag flera padelcenter runt om i Sydafrika. 

– Det är riktigt duktiga människor som jag är övertygad om att vi kan ha ett bra samarbete med. Vi har trots allt ett mycket stort intresse av att många andra padel-operatörer kommer så att den enorma potentiella marknaden kan utvecklas så snabbt som möjligt, säger Michael Mathiesen. 

Emiliano Strauss

Inför lanseringen av två padelcenter ska nu Padel Africa ta in 15-20 miljoner kronor, baserat på en bolagsvärdering på 30 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad