fredag 1 mars 2024

inloggad som

Michael Mathiesens nybygge går in på svenska marknaden

Danska Partybox lanserar sig under året i Sverige, jämte en rad andra europeiska länder. Det lovar de kända IT-entreprenörerna bakom bolaget, Kasper Kjærbye Larsen och Michael Mathiesen.

Partybox grundades 2014 och öppnade för ett par månader sedan sin danska sajt. Ett driftsbolag är på gång i Holland, förberedelser pågår i Norge och de första förhandlingarna i Sverige. Målet är att finnas på elva europeiska marknader innan global lansering väntar.

Idén är att förenkla planeringen och utförandet av event som bröllop, firmafester och privata tillställningar – en marknad som enligt Kasper Kjærbye Larsen är värd över en miljard euro om året bara i Danmark. Utöver att hitta leverantörer till olika typer av event har Partybox satsat på ett planeringsverktyg för den som behöver hjälp att själv komponera sitt evenemang.

Kasper Kjærbye Larsen jämför med sajter för att hitta och boka hotell, som booking.com.

– Många eventleverantörer är rätt små och det kostar dem mycket pengar att skaffa kunder. Det ordnar vi mot en bokningsavgift, säger han till Rapidus.

Michael Mathiesen beskriver Partybox som det mest lovande danska företag han varit inblandad i, efter 30 år som internationell investerare.

– Vi har viljan att ta det hela vägen. Vi ska visa att vi kan skapa en större marknad än booking.com, säger han.

Kasper Kjærbye Larsen har investerat sex miljoner danska kronor i verksamheten, som har driftskontor i Köpenhamn och sysselsätter knappt 15 anställda. Ett operativt bolag håller på att upprättas i Schweiz, vilket gör bokningsavgifterna momsbefriade. Ytterligare tio miljoner danska kronor ska satsas på utlandsexpansion, där verksamheten ska lokalt drivas med dotterbolag.

Kasper Kjærbye Larsen har ett förflutet från bolag som Sitecore, Gobike.com, Stredgeboard, Zurff, Profui och Danbit Holding. Michael Mathiesen är känd från bland annat Merkantildata, Raymio, Cellpoint Connect, 2M Invest och 2M Digital Value Summit.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Danska Partybox lanserar sig under året i Sverige, jämte en rad andra europeiska länder. Det lovar de kända IT-entreprenörerna bakom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.