fredag 26 april 2024

inloggad som

Acconeer landar stororder

|  
|  

Radarsensorföretaget Acconeer i Malmö får in sin i särklass största order hittills. Mångmiljonordern kommer från japanska Nexty Electronics.

Ordervärdet ligger på 19 miljoner kronor och avser Acconeers pulsade koherenta radarsensor för massproduktion. Köparen Nexty är en distributör inom den japanska bilbranschen.

Nyligen skrev Rapidus att Acconeer radar upp så kallade design wins i bilindustrin.

– Den här ordern kan hänföras till dem, säger Acconeers vd Lars Lindell till Rapidus.

Bolagets radarsensorer används i bilar både i ”access kontroll” och i ”interior detection”, som bland annat omfattar inbrottslarm och för att känna av om det finns barn i bilen. Det är samma hårdvara i alla användarfall men olika mjukvarukonfigurationer.

2017 noterades Acconeer på First North. Bolaget har genom året backats av en rad erfarna personer ur det svenska näringslivet. En av huvudägarna är investmentbolaget BGA Invest, med den skånske affärsmannen Bengt Adolfsson vid rodret. Och i Acconeers styrelse sitter bland andra Fingerprints nuvarande sälj- och marknadschef, Thomas Rex.

Bolaget har försäljning och omsatte 35,5 Mkr 2023. Förra årets resultat blev minus 46,5 Mkr. I skrivande stund har aktien backat med 77 procent på ett år.

I januari tillkännagav Acconeer avsikten att genomföra en fullt garanterad företrädesemission och uppgav att bolaget förväntas kunna finansiera sin affärsplan med befintlig kassa fram till mitten av maj. Med betalningen från Nexty förlängs denna period och bolaget räknar nu med att ha tillräcklig kassa för sin verksamhet fram till augusti i år.

Läs en längre intervju med Acconeers vd Lars Lindell här.

Martin Linderoth

Radarsensorföretaget Acconeer i Malmö får in sin i särklass största order hittills. Mångmiljonordern kommer från japanska Nexty Electronics.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.