måndag 29 april 2024

inloggad som

Han blir ny vd för Nord-Lock

|  
|  ,

Daniel Westberg blir nästa vd för Latourägda industriföretaget Nord-Lock Group i Malmö. Posten har visat sig vara en språngbräda för den som vill bli börs-vd.

Daniel Westberg har 20 år bakom sig på SKF och efterträder Fredrik Meuller som i sin tur rekryterades som vd till fönsterföretaget Inwido i höstas. Fredrik Meuller är dock inte den enda som varit vd på Nord-Lock och gått vidare till ett större och börsnoterat bolag. Även Ola Ringdal, vd för ventilationsföretaget Lindab har varit vd på Nord-Lock.

– Det är väl ett kvitto på att vi har bra vdar. Dessutom är Nord-Lock ett börsfähigt bolag som verkar på en global marknad. Det ger rätt bakgrund till den som vill gå till större företag vartefter, säger Johan Menckel, investeringschef på Latour och styrelseordförande i Nord-Lock.

Hans medskick till Daniel Westberg är vid rekryteringen att säkra bolagets organiska tillväxt, driva på en digitalisering samt att söka förvärv.

– Bolaget är ett i skede där vi är redo att lägga till nya produktgrupper. Det innebär att vi söker förvärv som kan vara större om vi hittar rätt bolag, säger Johan Menckel.

Nord-Lock Group är helägt av investmentbolaget Latour och omsätter cirka 2 miljarder kronor och har en EBIT-maringal på 25 procent. Det största affärsområdet tillverkar skruvbrickor för fästpunkter som måste vara extra säkra, till exempel i tåg och kärnkraftverk.

Daniel Westberg tillträder den 1 augusti. Framtill dess är Nord-Locks finanschef Markus Lundvall tillförordnad vd.

Är Latours ägande i Nord-Lock evigt, eller kan det bli en börsnotering?

– Nej, det finns inga planer på att börsnotera Nord-Lock, säger Johan Menckel.

Gunnar Wrede

Daniel Westberg tillträder som vd för Nord-Lock Group den 1 augusti 2024.

Daniel Westberg blir nästa vd för Latourägda industriföretaget Nord-Lock Group i Malmö. Posten har visat sig vara en språngbräda för den som vill bli börs-vd.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.