måndag 29 april 2024

inloggad som

LU-rektor blir ordförande för nya Future by Lund

Lund universitetets tidigare rektor Per Eriksson går in som styrelseordförande i innovationsplattformen Future by Lund, som nu omstruktureras. Plattformen, som sedan 2012 drivits inom ramen för ett Vinnova-finansierat projekt, blir nu permanent.

Lunds kommun har varit huvudman för Vinnova-projektet, vars sista projektomgång tar slut 2023. Därefter ska FBL Innovation ekonomisk förening ta över. I föreningen ingår Lunds kommun, Lunds universitet och ett 30-tal företag. På måndagskvällen klubbades den nya styrelsen med Per Eriksson som ordförande. 

–  Jag tror att han blir alldeles utmärkt som ordförande, med bakgrund som generaldirektör för Vinnova och som rektor för Lunds universitet har han jobbat med ett flertal innovationsprojekt. Han har varit i mellanrummet mellan forskning och näringsliv i många år, säger Charlotte Lorentz Hjorth, tillförordnad vd för FBL Innovation ekonomisk förening.

Innovations- och samverkansprojektet Future by Lund är en plattform där forskare och näringsliv kan mötas. Under åren har ett hundratal företag varit med i plattformen.

– En del av uppdraget har varit att hitta en permanent fortsättning för Future by Lund. Till viss del är det här en uppgradering och ny form. Det har varit ett experiment att jobba tillsammans och det vill vi förfina och utveckla vidare i föreningen, säger Charlotte Lorentz Hjorth. 

Per Eriksson är för närvarande är på resande fot och har inte kunnat nås för en intervju

Mette Carlbom

Lund universitetets tidigare rektor Per Eriksson går in som styrelseordförande i innovationsplattformen Future by Lund, som nu omstruktureras. Plattformen, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.