torsdag 28 september 2023

inloggad som

…och Lunds kommun vill starta rymdlabb

Samtidigt som Ideon Innovation påbörjar arbetet med att hitta bolag till inkubatorn arbetar Lunds kommun för att bredda projektet Rymdnod Syd och involvera universitetet.

– Utöver inkubatorerna har ESA även ett stort nätverk av högklassiga forskningsanläggningar och universitet som samarbetar och utbyter kunskap inom området rymdteknologi. Vi fortsätter att samarbeta med Rymdstyrelsen och ESA för att undersöka möjligheterna att starta ett ESA-labb i Lund som i så fall skulle samordnas lokalt av universitetet, säger Anders Bengtsson, näringslivsutvecklare på avdelningen Hållbar tillväxt, vid Lunds kommun.

Han säger att intresset från ESA finns där och hoppas att snart få ett förslag som universitetet kan ta ställning till.

– Vi har haft de första diskussionerna med ESA och en inledande dialog med universitetet. Forskningsanläggningarna Max IV och ESS är en stor grej som intresserar ESA och även Lunds erkända kompetens inom materialutveckling, säger Anders Bengtsson.

Emiliano Strauss

Samtidigt som Ideon Innovation påbörjar arbetet med att hitta bolag till inkubatorn arbetar Lunds kommun för att bredda projektet Rymdnod […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad