torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Vinnovas AI-stöd till Lund

|  , ,

Av totalt 30 företag och organisationer som beviljas Vinnovastöd för att genomföra sina första AI-projekt finns tre i Lund. Kommunens IT-avdelning, IoT-bolaget Sensative och ekonomitjänstebolaget Decimalen får omkring en halv miljon kronor vardera från myndigheten.

Tanken med det nya projektstödet från Vinnova är att finansiera de första satsningarna på AI inom små och medelstora företag och offentliga verksamheter.

Lunds kommun får stöd för ett projekt som går ut på att med hjälp av maskinlärning förutse felanmälningar inom förvaltningen, och även Lundabolaget Sensatives AI-projekt är inriktat mot fastighetsförvaltning. Decimalen får å sin sida 500.000 kronor för ett projekt för att skapa bättre kategoriseringsverktyg.

Felicia Frithiof

Av totalt 30 företag och organisationer som beviljas Vinnovastöd för att genomföra sina första AI-projekt finns tre i Lund. Kommunens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]