fredag 1 mars 2024

inloggad som

Ny enhet i Malmö ska samordna internationella företagsbesök

Med hjälp av nyanställd personal i Malmö ska de utländska företagsbesöken i Skåne koordineras med motsvarande verksamhet i Köpenhamn. Det stod klart på tisdagens konferens i Malmö med Greater Copenhagen & Skåne Committe.

Sedan 1 januari 2015 har Köpenhamn tagit emot 290 besök med 4.700 besökare från 47 länder. Även i Malmö är mottagningsverksamheten omfattande, här handlar det om runt 150 grupper med 3.000 deltagare om året, uppger Lotta Hansson, kommunikatör på Malmö stad.

– I dag finns ett informellt samarbete mellan Köpenhamn och framförallt Malmö. Men mycket snart får vi en permanent plattform liknande den som finns i Köpenhamn för att koordinera besök i resten av Skåne – och därmed hela Greater Copenhagen-området, säger Jakob Norman-Hansen, sekretariatschef för One Point Entry Service, som sorterar under Copenhagen Capacity.

Han pekar på flera konkreta resultat av de utländska företagsbesöken i regionen. Bland annat har Dong fått en order på avfallshantering i Malaysia och Rambøll fick ett rådgivningsuppdrag i Helsingfors.

– Det är upplagt för att vi ska koordinera oss när delegationer efterfrågar specifika styrkeområden, så vi kan arrangera besök tvärs över sundet, säger Jakob Norman-Hansen.

Enligt uppgifter från Region Skåne blir det Invest in Skåne som kommer finansiera merparten av den nya enheten i Malmö som ska arbeta med att koordinera besöken. De sista detaljerna spikas på Invest in Skånes styrelsemöte imorgon.

Keld Broksø

Klik her for at se dansk version af artikeln

Med hjälp av nyanställd personal i Malmö ska de utländska företagsbesöken i Skåne koordineras med motsvarande verksamhet i Köpenhamn. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.