fredag 24 maj 2024

inloggad som

Näringslivet hjälper småbolag att växa

|  

Ideon har dragit igång en ny omgång av programmet Navigator Scaleup som ska ge små företag en skjuts i tillväxten. Denna gång är det fem bolag som under två år får stöd av mentorer från näringslivet.

Navigator Scaleup drivs av en stiftelse med samma namn och ska stötta tillväxt och innovation. Programmet äger rum på fem platser i Sverige utöver Ideon och ska enligt Lotta Wessfeldt, vice vd för Ideon, leda till 25 procents tillväxt i genomsnitt för bolagen.

I denna omgång på Ideon deltar företagen Labbot, Devino, Jape, Österlengruppen och KP Syd. Bland mentorerna märks Kerstin Jakobsson, tidigare bland annat vd för Medicon Village Innovation, entreprenören och professorn Carl Borrebaeck, Annette Björkén från Midsona samt Pierre Elzouki​, medgrundare av IT-bolaget Scalado och Raviteq.

Elisabet Ottosson

Ideon har dragit igång en ny omgång av programmet Navigator Scaleup som ska ge små företag en skjuts i tillväxten. Denna gång är det fem bolag som under två år får stöd av mentorer från näringslivet.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.