tisdag 23 april 2024

inloggad som

Dansk ministeropbakning til regionens første forskerpark for cleantech

Øresundsregionen er med nye, danske ministergodkendelser kommet et stort skridt nærmere regionens første (og rene) forskerpark for cleantech, erfarer Rapidus.

Forskerparken skal ligge ved DTU Risø Campus ved Roskilde. Den skal ifølge forretningsudviklingschef Torben Orla Nielsen på sigt skabe 3.000-5.000 arbejdspladser i 100-150 virksomheder. Den store knast har især været en Folketingsgodkendelse bl.a. fordi den ny forskerpark kræver en ændring af den såkaldte fingerplan i den regionale planlægning.

I løbet af sommeren har bl.a. klimaminister Martin Lidegaard været på besøg i området, og han har nu sammen med miljøminister Ida Auken samt erhvervsminister Ole Sohn godkendt projektet. Det betyder, at vejen nu er åben for planens godkendelse i Folketinget.

– Vi har ingen virksomheder, som står og venter på at komme ind i forskerparken for det er afgørende at få godkendelsen først. Med ministrenes opbakning forventer vi nu, at den kommer igennem. Folketinget mødes igen til oktober, og vi regner derfor nu med en godkendelse i slutningen af året, så vi kan gå i gang i 2013, fortæller Torben Orla Nielsen.

Placeringen af forskerparken ved DTU’s campus i Risø ved Roskilde giver danske og udenlandske cleantech-virksomheder en unik adgang til DTU’s faciliteter til tests. Forskerne på DTU fik desuden i foråret regeringens støtte til en ny vindtunnel, som bliver trækplaster for vindmølleindustrien.

Den ny forskerpark for cleantech bliver en del af Scion DTU A/S, som i forvejen har afdelinger på samlet over 180.000 kvadratmeter i hovedkvarteret i Lyngby samt i Hørsholm. Dertil har Scion DTU A/S også har bioforskerparken COBIS i København under sig, så man samlet nu arbejder sammen med over 175 videnintensive virksomheder og 3.500 medarbejdere. Hertil hører forskerparken Symbion med bl.a. it-kuvøsen 5te til blandt de kendte forskerparker i Hovedstadsområdet.

Af Keld Broksø


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad